Redactie - 08 juni 2020

MobileIron: Tijdperk van geen wachtwoorden is aangebroken

MobileIron: Tijdperk van geen wachtwoorden is aangebroken image

MobileIron, specialist in UEM en mobile security, gaat de strijd aan met het wachtwoord. Albert Oostindie (Enterprise Account Executive) vindt dat veel bedrijven op dat gebied nog een stapje achterlopen. Zero Sign-On is de toekomst, zo zegt hij in een recent interview met executive-people.

Oostindie: “Authenticatie en autorisatie is heel belangrijk voor ons. Een onderdeel daarvan is onze Zero Sign-On-oplossing.” Wachtwoorden worden daarbij overbodig, vertelt hij, en dat is een goede zaak. “Wachtwoorden zijn bij organisaties nog altijd het grootste risico voor beveiligingsproblemen. We zien ze bij bedrijven nog steeds op Post-its staan, of op een pagina achterin een notitieblokje. De mobiele telefoon zal steeds vaker een verlengstuk van onze identiteit worden en daarmee wachtwoorden gaan vervangen, zoals dit ook in de consumentenmarkt al het geval is voor bijvoorbeeld applicaties van banken. Een vingerafdruk of gezichtsherkenning zorgen dan voor de extra beveiliging.”

Als het om authenticatie en autorisatie gaat lopen bedrijven vaak een stapje achter, vindt hij. “Ze zijn al heel blij met Single Sign-On en Multi-Factor Authentication, maar het tijdperk van ‘geen wachtwoorden’ is geen toekomstmuziek, maar nu al mogelijk.”

Lees het hele interviews hier met Albert van Oostindie en Nickey Ikelaar, Channel Manager bij MobileIron.

Door: Johan van Leeuwen