Hoe creëer je meer diversiteit op de werkvloer?
05-01-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Hoe creëer je meer diversiteit op de werkvloer?
(09-02-2017)

Nederland loopt voorop als het gaat om innovatie en IT-diensten. Tegelijkertijd dreigen we die positie te verliezen omdat de sector er onvoldoende in slaagt goed geschoolde medewerkers te vinden. Eén van de redenen daarvoor is dat te weinig vrouwen kiezen voor een carrière in de digitale sector. Het gevolg: de helft van de arbeidsmarkt en een groot deel van het vrouwelijk talent blijft onbenut, waardoor de sector snel tegen de grenzen van haar groei zal aanlopen.

Het evenement ‘Future skills for the digital economy’ gaat op zoek naar antwoorden op deze kwesties. De digitale sector en het onderwijs praten met elkaar over hoe ervoor gezorgd kan worden dat de ‘skill gap’ tussen onderwijs en de digitale sector verkleind wordt. Hoe creëer je meer diversiteit op de werkvloer, en wat is dat eigenlijk? Waar ligt een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wat kunnen we van elkaar leren? Stichting DINL en Nederland ICT, de initiatiefnemers van het evenement, nodigen u uit om hierover mee te praten op 9 februari 2017 in Ede.

Experts aan het woord
Op dit evenement komen vershcillende experts aan het woord, waaronder:

  • Kay Formanek, Founder en Chief Executive Officer van Kay Diversity & Performance - “Het blijkt dat gender diversiteit op de werkvloer, mits goed uitgevoerd, een geweldige stimulans is voor innovatie.”
  • Lotte de Bruijn, Directeur van Nederland ICT - “Om straks de beste digitale economie te zijn, moeten we nu al investeren in de werknemer van de toekomst.”
  • Wilco Noordermeer, Infrastructure and Operations Manager bij Exact Online - “Hoe zorg je voor de juiste kennis binnen je organisatie en teams als de techniek van vandaag morgen niet meer relevant is?”

Rondleiding in datacenter
Het evenement wordt georganiseerd bij één van de grootste datacenters van Nederland: BIT te Ede. Als onderdeel van het evenement krijgt u een rondleiding door het datacenter. Het evenement is gericht op decision makers in HR & IT en programmamanagers in het onderwijs.

Het aantal beschikbare plaatsen voor het evenement en de rondleiding door het datacenter zijn beperkt. Om die reden is het aantal inschrijven per bedrijf of onderwijsinstellingen beperkt tot een maximum van drie personen. Deelname aan het event is gratis. Meld u direct aan. Meer informatie over het evenement is hier beschikbaar

Reis met een speciale schoolbus
Reist u vanuit Den Haag en omstreken? Dan kunt u gebruik maken van de speciale schoolbus die Stichting DINL en Nederland ICT beschikbaar stellen. De organisaties streven ernaar tijdens de reis een interessante lezing aan te bieden.

Terug naar nieuws overzicht