Wouter Hoeffnagel - 15 maart 2016

Symantec gaat gratis SSL-certificaten leveren

Symantec gaat gratis SSL-certificaten verstrekken aan websites. Hiervoor zet het bedrijf het programma ‘Encryption Everywhere’ op. Dit programma is bedoeld om het gebruik van SSL te vergroten. Op dit moment wordt het protocol namelijk door slechts 3% van de websites gebruikt.

Met Encryption Everywhere wil Symantec de samenwerking aangaan met hostingproviders. Providers kunnen het programma van Symantec integreren in hun beheerpanelen en platformen, waarna eindklanten via deze integratie eenvoudig een SSL-certificaat kunnen aanvragen en installeren. Hiermee hoopt Symantec de drempel om SSL te omarmen zo laag mogelijk te maken.

Het programma heeft wat weg van Let’s Encrypt, een initiatief dat onlangs bekend maakte zijn miljoenste SSL-certificaat te hebben verstrekt. Het belangrijkste verschil tussen Let’s Encrypt en Encryption Everywhere is de wijze waarop SSL-certificaten worden verstrekt. Let’s Encrypt richt zich hierbij rechtstreeks op websitebeheerders, terwijl Encryption Everywhere juist is gericht op samenwerking met hostingproviders.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024