Over Executive-People Round Table Community

In 2009 kreeg Danny Frietman (KBenP Strategie & ICT) van Toine Jenniskens (Business Architect bij de Rabobank) het verzoek om een ronde tafel groep te starten. Reden was het ontbreken van een onafhankelijk ronde tafel voor CIO's en ICT executives.


En zo is deze 'tafel' geboren; vanuit het oogpunt van kennisdeling, inspiratie opdoen van mede professionals en ervaringen delen over projecten, strategieën, leveranciers, hype-cycles en nog veel meer. Inmiddels bestaat de tafel 3 volle jaren, zijn er bijna 10 ronde tafels georganiseerd, in verschillende settings, is de groep rond de 30-man (en vrouw) sterk en proberen we elk kwartaal een sessie te organiseren. De gemiddelde opkomst is rond de 10 personen, wat de discussie ook net aantrekkelijk genoeg maakt om dit interactief te houden. Sinds begin 2012 maakt Jay Ramsanjhal (KBenP Strategie & ICT) deel uit van de organisatie. Zijn kennis- en netwerk voegt de juiste waarde toe aan dit gremium. 

Dit jaar gaan we nog een stap verder. Mediapartner van de ronde tafel, Executive-People.nl (onafhankelijk platform voor it- en businessmanagers), heeft zich nu volledig aangesloten bij de organisatie. Hierdoor krijgt de ronde tafel meer organisatorische armslag en kan het profiteren van het (kennis-)netwerk van Executive-People. De naam van de ronde tafel heeft hierbij ook een transformatie ondergaan; Executive-People Round Table.

Waar we voor blijven staan? Delen van kennis in een vertrouwde omgeving. Niets meer, niets minder.

Wat we doen

We organiseren voor CIO's en ICT executives interactieve sessies waar kennisdeling centraal staat, tussen de aanwezigen en de presentator, maar ook tussen de aanwezigen zelf. In de Executive-People Roundtable staat kennisdeling tussen de deelnemers centraal, over onderwerpen die, veelal, spelen bij publieke en private organisaties. Hier een indruk van de sessie die inmiddels hebben plaatsgevonden sinds de start in 2009.

1e sessie – Rabobank De start van de ICT executive roundtable samen met Toine Jenniskens (Rabobank) 2009
2e sessie – Belastindienst Onze gastvrouw Lisette Favier stond stil bij het veranderende ICT landschap 2009
3e sessie – Outsourcing Guus Delen (Platform Outsourcing Nederland) stond stil bij de verschillende varianten van outsourcing 2010
4e sessie – Google Met Erik de Muinck Keizer stonden we stil bij de Cloud uitdagingen voor CIO's 2010
5e sessie – Shell De ICT outsourcing en de gevolgen voor de governance stond centraal, door Karel van Zeeland 2010
6e sessie – PwC Rene ter Haar nam ons mee in het uitdagingen van 'business-IT alignment' 2010
7e sessie – Rabobank Mede initiatiefnemer Toine Jenniskens nam ons mee in de architectuur 2011
8e sessie – KLM Mike Rodenburg stond stil bij de complexiteit van een 24x7 cloud operatie 2012
9e sessie – Apple Deze inspirerende organisatie stond stil bij de best practices, door Mischa Runsink 2012

Kortom, een gezonde afwisseling tussen sessies door en voor klanten en sessies samen met 'thought leaders'. Dit zijn allen niet gesponsorde sessies.