Veel gadgets op CES 2013 ondanks afwezigheid Apple, HP, Nokia, Dell en Microsoft
05-01-2013

Veel gadgets op CES 2013 ondanks afwezigheid Apple, HP, Nokia, Dell en Microsoft


Op de consumentenelektronicabeurs CES 2013 in Las Vegas staan de komende week 3200 standhouders en er worden meer dan 155.000 bezoekers verwacht. Dat is iets meer dan in 2012. Bezoekers zullen tal van nieuwe gadgets zien, zoals ultra high-definition (UHD) TV's, super-smartphones en 'phablets'.

Grote afwezigen zijn Apple, HP, Nokia, Dell en Microsoft. Zij organiseren in 2013 zelf evenementen. Zo zal Microsoft eind januari zijn Windows 8 Surface Pro tablet presenteren.

Op de CES zelf staan vooral draadloze producten en diensten centraal, zoals producten met de Wireless GigaBit (WiGig) standaard 802.11ad, waarmee thuisgebruikers muziek en beeld kunnen bekijken over een draadloos netwerk met een snelheid van 7Gbps.

Super-smartphones
Samsung en LG presenteren nieuwe super-smartphone en tablets. Er zijn hoge verwachtingen van de Samsung Galaxy S4 smartphone. Deze zou een 5-inch HD display hebben met een 1920-x-1080 resolutie scherm, een 13-MP camera en een S Pen. Veel verwachtingen zijn ook van de Samsung Flexible Display, een serie van buigbare smartphones van 5-inch. Sony presenteert zijn Xperia Z smartphone met een 5-inch display.

Huawei presenteert de Ascend Mate smartphone met een 6.1-inch display. ZTE levert de Grand S een ultradunne smartphone van 6,9 mm met een ingebouwde 13-MP camera. Een hardnekkig gerucht is de komst van de Google X Phone en later de X Tablet. Maar details zijn nog niet bekend.

Tablets
Nokia zal een Windows 8 tablet presenteren. Acer komt met een goedkope 7-inch tablet van nog geen 100 dollar die voorzien is van een 1.2GHz dual-core processor en een 1024-x-600 display resolutie. Ook Asus zal een goedkope tablet presenteren die gebaseerd is op het Nexus 7 model. ZTE levert verder een Windows-gebaseerde ‘phablet’. Het gaat hier om een 5.9-inch smartphone-tablet hybride apparaat.

Intel
In 2013 stijgt de vraag naar tablets en smartphones met tientallen procenten. Intel speelt hierop in door tijdens de CES 2013 nieuwe processoren te presenteren. Naar verluidt is de nieuwe Lenovo smartphone met een dergelijke processor uitgerust. Intel heeft nog een slag te maken, wat de meeste smartphones werken op Android of Apple iOS met een processor van ARM.

Intel zal verder zijn nieuwe Ivy Bridge gebaseerde Core chips voor notebooks en tablets presenteren. Intel introduceert ook de nieuwe Haswell processor architectuur, de opvolger van Ivy Bridge.

UHD en Laser TV
Verder presenteert Samsung de 110-inch UHD TV. Samsung levert verder een nieuwe Smart Hub dat TV en pc's connecteert met streaming video, muziek, apps en social media.

Intel zal een cloudgebaseerde TV dienst en set-top box introduceren die concurreert tegen soortgelijke producten van Apple en Google. De samenwerking tussen LG en Google TV leidt tot nieuwe LG Google TV producten die bestaan uit de LG Cinema 3-D display en nieuwe Google TV software die beter integreert met YouTube videos en Android apps.

LG presenteert de Hecto Laser TV, een digitale projector die een 100-inch beeld toont zoals bij een digitale TV-scherm. De Hecto moet 56 centimeter van de muur worden gezet en dan is er een digitale thuis cinema met 10W speakers en drie HDMI poorten.

Grafisch
AMD presenteert de nieuwe Radeon HD 8000M GPU series voor notebooks. De 8500M, 8600M, 8700M en 8800M GPU's zijn voorzien van de AMD 28-nm Graphics Core Next architectuur en ondersteunen DirectX 11.1. Nvidia introduceert de nieuwe Tegra 4 mobiele chipset en een 28-nm processor. LG Electronics presenteert een H13 Processor voor Smart TV's.

Mirrorless camera
Polaroid introduceert de Mirrorless Android Camera die werkt op Android. Een Mirrorless camera bestaat uit technologie van een DSLR camera en een compacte digitale camera. Gebruikers van de Mirrorless Android Camera kunnen Android apps downloaden van marktplaatsen zoals Google Play.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility