Achtergrond Enterprise App Store

De Enterprise App Store verbindt ‘vraag en aanbod' in de ‘business' (zakelijke) app markt. De oprichters zagen de afgelopen jaren in hun netwerk (o.a. bij eindgebruikers, bij partners) een toenemende vraag ontstaan om op een laagdrempelige wijze eindgebruikers (o.a. CIO's, IT-managers', professionals, beleidsmedewerkers, adviseurs, inkopers, informatie managers) te informeren over mogelijkheden van de markt voor zakelijke apps. Daarnaast was er ook een toenemende vraag vanuit de markt van aanbieders om in contact te treden met deze potentiele opdrachtgevers (publieke en private organisaties) om juist de toegevoegde waarde van hun app (Business Intelligence, Mobile Device Management (MDM), Mobile Application Management MAM etc) op een heldere en, voor de gebruiker, bekende wijze onder de aandacht te brengen. Een winkel dus, de Enterprise App Store.

Het ambitie niveau van de EAS is om de verzamelplek van ervaringen met Enterprise Apps vanuit een aantal invalshoeken te worden: ervaringen met apps in specifieke segmenten zoals overheid, zorg, dienstverlening, etc. En ervaringen met apps in specifieke bedrijfsprocessen zoals service en sales. Zoveel mogelijk vanuit de context van de ICT infrastructuur in termen van het applicatie 'landschap' en IT en communicatie infrastructuur bij de eindgebruiker. Het team achter de EAS streeft ernaar om de complete waardeketen vertegenwoordigd te hebben om ook complementaire partners in de ontwikkeling van Enterprise Apps te vinden en op te lijnen. Op deze wijze is de EAS de ultieme vraagbaak voor partijen met vragen over Enterprise Apps.

Hoe
Op www.enterpriseappstore.nl vindt u als gebruiker een overzicht van allerlei relevante zakelijke Apps die toegespitst zijn op een aantal specifieke expertise gebieden (*).

Collaboration Apps Zoho CRM, Google Apps
Business Intelligence Apps Salesforce, RoamBI
Social Productivity Apps Evernote, WeConnect, Innerteams
Mobile Apps Service2Media, Sharewire, AppSalad
Development Apps Microsoft, Outsystems, UnitApp
Mobile Device Management Airwatch, Zenprise, MobileIron, Veliq
Mobile App Management Kony, Netbiscuits, RAM/Navara, IBM
Cloud App platform development OrangeScape, Outsystems, WorkBook
Mobile Expense Management Pridis Florin

(*) Bovenstaande organisaties zijn deels gebruikt als voorbeeld.

Als geregistreerd bezoeker kan u veel specifieke content zien (net als in andere bestaande App Stores). U ziet ook de leverancier/partner die de specifieke business App heeft ontwikkeld. U kunt rechtstreeks vanuit de Enterprise App Store doorklikken naar deze leverancier om daar contact te leggen. Wij zullen de leverancier op de hoogte stellen van uw behoefte aan informatie.

Waarom EAS
De belangrijkste vraag is waarom deze marktplaats? Omdat wij geloven dat de markt voor zakelijke apps net zoveel potentieel heeft (dan niet meer) dan de consumer Apps. Ook denken wij dat de zakelijke gebruiker ‘anders' zoekt en vooral ook functioneel gericht is. Wij proberen met een aantal stappen, vergelijkbaar als bij de andere leveranciers (Apple, Google, Microsoft) deze eindgebruikers zo snel mogelijk te voorzien van de juiste informatie en de (potentieel) juiste leverancier of partner.

In de praktijk kan het best zijn dat de zakelijke App die u zoekt enkel bij Apple of Google te koop is, alleen had u hem dan nooit gevonden (tussen al die 100.000 andere apps). Wij hebben een voorselectie (in context) gemaakt die de komende jaren alleen maar zal uitgroeien.

Kortom, geniet van uw bezoek en vertel het verder@EASAppStore

TEAM achter EAS
Het team achter de Enterprise App Store is een rijke mix van ervaring, netwerk (eindgebruikers en partners), kennis rondom Enterprise Mobility, Apps, Cloud, CRM en wellicht het allerbelangrijkste; de kracht om strategische vraagstukken om te zetten naar concrete plannen. Executiekracht.

Mark Beermann is Ondernemer, programma manager en sr. consultant met focus op en passie voor mobiel. Combineert logica en technologie om toepassingen mogelijk te maken. Altijd gericht op de executie om tot resultaten te komen, zoveel mogelijk zonder sub-optimalisatie. Met name gemotiveerd wanneer academische en economische uitdaging en plezier gecombineerd kunnen worden. Ook actief als stuurgroep lid van het Bedrijf Zoekt App event. http://nl.linkedin.com/in/markbeermann

Danny Frietman begeleidt organisaties (top 1000 publiek en privaat) op het domein ‘Consumerization of IT: hoe kunnen CIO's de kracht van ‘appificering en ‘BYO' benutten om zelf de regie te houden over hun ICT strategie? Frietman is meer dan 10 jaar actief in het veld van ‘Enterprise Mobility'. Hij is partner bij KBenP Strategie & ICT, oprichter van het ‘Dutch Mobile Networking Event' en van de ICT Executive Roundtable en schrijft voor Blog-IT en Executive-People.nl http://nl.linkedin.com/in/dannyfrietman

Jay Ramsanjhal adviseert publieke en private organisaties op het vlak ‘ICT & Changemanagement' en ‘Enterprise Cloud'. Hij heeft bewezen succesvol te zijn in complexe trajecten, waarbij hij opereert op de snijvlakken van mensen, processen en ICT. Jay staat bekend om zijn verve en daadkracht bij zijn opdrachtgevers. Hij is associate partner bij KBenP Strategie & ICT, voorzitter van de Microsoft Dynamics user group en lid van het bestuur van de ICT Executive Round Table.http://nl.linkedin.com/in/jayramsanjhal

Janneke de Haan is ruim tien jaar werkzaam als marketing communicatie specialist bij verschillende internationale bedrijven. De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in online marketing en ondersteunt zij organisaties bij het opzetten van online communities en begeleidt zij diverse communicatietrajecten. http://nl.linkedin.com/in/jannekedehaan

Powered by
De Enteprise App Store werkt nauw samen met de volgende organisaties:

Appsalad, De ontwikkelaar van de Enterprise App Store portal
Heliview, Organisator van het ‘Bedrijfzoektapp' event en mediapartner
NBAS, De connectivity en private cloud partner
Executive-people.nl, Mediapartner en invloedrijke website voor de ICT beslisser in Nederland
OrangeIngredients, Het creatieve bureau voor uw IT-marketing-, event-, en communicatieopdrachten

Content Team

  • BB 10 en Reference Mobility Architecture door Dennis Reumer
  • MDM door Alex Warmerdam
  • App development door app imagineer Fokke Zandstra
  • Identity management in mobility: Robert Garskamp
  • Mobile First door Boudewijn Broekhuijse
  • Realtime Expense Management door Johan van Oostveen