Wouter Hoeffnagel - 22 maart 2023

SaaS-platform voor verzekeraars Openclaims kiest voor Mendix low-code

SaaS-platform voor verzekeraars Openclaims kiest voor Mendix low-code image

Openclaims sluit zich aan bij het Mendix independent software vendor (ISV) programma. Openclaims biedt een op Mendix gebaseerd SaaS-platform voor verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappijen en automotive organisaties om workflows voor schade- en reparatiebeheer te digitaliseren en automatiseren. Dankzij het Mendix ISV-programma kan Openclaims meer klanten bereiken en zijn internationale groei versnellen.

Openclaims biedt low-code toepassingen in drie categorieën. De eerste is gericht op datagedreven distributie van beschadigde voertuigen tussen reparatiebedrijven om reparatiekosten te verlagen, een efficiënt reparatieproces mogelijk te maken en de klanttevredenheid te verhogen. Daarnaast helpt Openclaims bij het optimaliseren van klantgerelateerde processen en faciliteert het heldere communicatie over de planning en voortgang van autoreparaties. Tot slot ondersteunt het bij het digitaliseren van workflows voor interne processen.

Schadebehandelingskosten met 50 procent teruggebracht

Verzekeringsmaatschappijen kunnen hun schadebehandelingskosten met 50 procent verlagen en de kosten voor netwerkbeheer met 25 procent verminderen met het platform, meldt Mendix. Daarnaast draagt het platform bij aan een gemiddelde stijging van 15 punten in de Net Promoter Score.

Het Openclaims platform wordt gebruikt door grote Nederlandse leasebedrijven zoals Leaseplan en Athlon, en in Duitsland door Fleetpool en Rhion. Ook Nederlandse verzekeringsmaatschappijen als Nationale Nederlanden en ASR vertrouwen op Openclaims.   

'Waardevolle aanvulling op ons ISV-ecosysteem'

Paul Fondie, global industry principal for insurance bij Mendix, zegt: "Openclaims is een geweldig voorbeeld van een bedrijf dat zijn succes baseert op het Mendix-platform. Het is een waardevolle aanvulling op ons ISV-ecosysteem. Nu de verwachtingen van de consument en de operationele kosten stijgen, zijn verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappijen en automotive bedrijven op zoek naar manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Openclaims heeft een krachtig bedrijfsplatform ontwikkeld dat deze bedrijven aan de achterkant helpt de interne efficiëntie te verbeteren en aan de voorkant om snel een betere klantervaring te leveren met minder middelen. We kijken ernaar uit om Openclaims te ondersteunen bij de verdere internationale uitbreiding."

Het Mendix ISV-programma is beschikbaar voor partners in alle sectoren om hun bedrijf uit te breiden en hun domeinexpertise te gelde te maken door unieke klantgerichte toepassingen te verkopen. Het programma geeft bedrijven de mogelijkheid software te ontwikkelen met het Mendix low-code platform en deze oplossingen te verkopen en te implementeren.

Groeien in Europa

Als Mendix ISV-partner richt Openclaims zich eerst op groei in Europa, specifiek in Duitsland en Scandinavië. Uiteindelijk gaat het gebruik maken van de branche-ervaring en wereldwijde verkoopkanalen van Mendix om zijn platform op de markt te brengen voor verzekerings- en leasemaatschappijen en automotive bedrijven in de Verenigde Staten en daarbuiten.

"We zijn verheugd onderdeel uit te maken van het Mendix ISV-programma", zegt Lex Orie, oprichter en chief commercial officer bij Openclaims. “Dit markeert een nieuwe fase in onze relatie en biedt geweldige kansen om onze verkoopinspanningen op te schalen en nieuwe markten te betreden. We kunnen niet wachten om klanten overal te helpen met ons krachtige SaaS-platform waarmee zij hun bedrijfskritische processen voor claims en reparaties effectief kunnen beheren. We kijken ernaar uit om onze reis met Mendix voort te zetten en diepgaande kennis te verzamelen om ons platform uit te breiden met nieuwe componenten op basis van best practices in de branche. Klanten zullen hiermee profiteren van onze continue focus op innovatie.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024