Rapid7 neemt Minerva Labs over

17-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Rapid7 neemt Minerva Labs over

Rapid7, speler op het gebied van cloudrisico- en dreigingsdetectie, heeft aangekondigd dat het Minerva Labs, Ltd. heeft overgenomen, een leverancier van technologie voor het voorkomen van ontduiking en ransomware. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Rapid7 ongeveer 38 miljoen dollar in contanten en aandelen betalen om Minerva Labs, Ltd. over te nemen, onder voorbehoud van bepaalde aanpassingen.

Tegenwoordig bieden de Managed Detection and Response (MDR)-services van Rapid7 klanten verbeterde detectie- en responsmogelijkheden voor hun cloud, on-premise en uitgebreide aanvalsoppervlakken. Met deze overname breidt Rapid7 zijn toonaangevende beheerde detectiemogelijkheden verder uit met de mogelijkheid om geavanceerde ransomware-preventie te orkestreren. Deze nieuwe mogelijkheden zullen MDR naadloos uitbreiden naar cloudresources, traditionele infrastructuur en bestaande infrastructuur voor endpointbeveiliging, waardoor klanten hun beveiligingsinvesteringen verder kunnen consolideren.

Met een groeiend aanvalslandschap en de toenemende alomtegenwoordigheid van ransomware, moeten organisaties een holistische en pragmatische benadering van detectie en respons hanteren. Om de beste bedreigingsdetectie te bereiken, zullen beveiligingsprogramma's profiteren van naadloze toegang tot telemetrie over hun aanvalsoppervlak en technologische consolidatie die een effectievere reactie op bedreigingen mogelijk maakt.

"Het stimuleren van efficiëntie en het maximaliseren van beveiligingsinvesteringen is van cruciaal belang voor organisaties om steeds ontwijkende en creatievere aanvallen voor te blijven", zegt Jeremiah Dewey, senior vice president, managed services delivery bij Rapid7. “Vandaag profiteren onze MDR-klanten van onze eigen detectie- en responstechnologie, een volledig geïntegreerd team van wereldklasse van 24x7 beveiligingsingenieurs en toonaangevende beveiligingsgegevenswetenschap om opkomende bedreigingen te detecteren, te beoordelen en erop te reageren. Met Minerva breiden we onze MDR-mogelijkheden verder uit met geavanceerdere anti-ontduiking en malwarepreventie en -orkestratie van het eindpunt naar de cloud, en bieden we naadloze ondersteuning van bestaande, toonaangevende infrastructuur voor endpointbeveiliging.

"Vandaag is een monumentale dag voor Minerva", zegt Eddy Bobritsky, mede-oprichter en CEO van Minerva Labs. “We hebben onvermoeibaar gewerkt aan het creëren van technologie die ransomware bestrijdt en de macht weer in handen van organisaties legt. We zijn verheugd om ons bij Rapid7 aan te sluiten om deze reis voort te zetten en onze technologie te integreren in de toonaangevende beheerde detectie- en reactiemogelijkheden van Rapid7.”

Minerva Labs is in 2014 mede opgericht door Eddy Bobritsky en Erez Breiman om organisaties te helpen de risico's van ransomware te beperken. De technologie van Minerva biedt meerlaagse preventie door kwaadwillende activiteiten te neutraliseren en te voorkomen voordat ze worden uitgevoerd, terwijl het ook meer flexibiliteit biedt om te integreren met oplossingen voor eindpuntbeveiliging van derden.

De overname van Minerva zal naar verwachting geen materiële financiële impact hebben op Rapid7's jaarlijkse terugkerende omzetgroei, omzet, non-GAAP bedrijfsresultaat en non-GAAP nettowinst per aandeel voor kalenderjaar 2023, zoals aangegeven op 8 februari 2023.

Terug naar nieuws overzicht
Security