Willem van der Valk wordt Practice Lead Cybersecurity & Privacy bij Eraneos

Willem van der Valk

13-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Willem van der Valk wordt Practice Lead Cybersecurity & Privacy bij Eraneos

Internationaal adviesbureau Eraneos gaat zijn Nederlandse advisering op het gebied van cybersecurity & privacy flink opschalen. Per direct treedt zwaargewicht Willem van der Valk aan als partner en Practice Lead Cybersecurity & Privacy. Voorheen was Eraneos op dit domein vooral actief in Zwitserland en Duitsland.

“Omdat zorgen over digitale veiligheid binnen Nederlandse bedrijven toenemen, is het een goede zaak dat we nu ook binnen de landsgrenzen onze kwaliteit en capaciteit opschroeven”, vertelt Maurice Boon Managing Partner van Eraneos. “Willem van der Valk heeft over de afgelopen jaren echt een naam opgebouwd in dit domein en brengt ons een schat aan ervaring en expertise. Ik ben ervan overtuigd dat we onze klanten hiermee echt toegevoegde waarde kunnen gaan bieden op dit vlak.”

Nederlands bedrijfsleven veilig houden

Willem van der Valk is per direct begonnen als om de Cyber Security & Privacy adviespraktijk in Nederland verder te ontwikkelen en te laten groeien. Volgens hem is identificeren van cyberdreiging en het implementeren van passende maatregelen van cruciaal belang om het Nederlands bedrijfsleven veilig te houden.

Niet holistisch oplossen

Van der Valk: “Wat ik nu vaak bij bedrijven en organisaties mis zie gaan, is dat zij diverse uitdagingen op het gebied van dataveiligheid niet holistisch aanvliegen en moeite hebben om hun security plannen geïmplementeerd te krijgen. Naast focus op het nemen van preventieve (hygiëne) maatregelen is het van belang dat bedrijven en organisaties gaan investeren in mogelijkheden om cyberaanvallen te detecteren. Daarnaast moeten ze het tijdig kunnen herstellen wanneer het toch een keer mis gaat. Op deze manier worden organisaties digitaal weerbaar tegen snel veranderende cyberdreigingen.”

Advies en oplossingen op het gebied van cybersecurity vanuit Eraneos worden versterkt door ervaring en inzichten die Eraneos heeft opgedaan in Zwitserland en Duitsland. Er wordt ook voortdurend samengewerkt met de adviespraktijken die Eraneos over de jaren heeft opgebouwd in deze landen. De komst van Willem van der Valk moet voor een absolute boost zorgen voor de Nederlandse adviestak in deze sector.

Track record

Voorheen was Van der Valk onder andere bij Achmea actief als Group Information Security Officer en gaf hij leiding aan het Security Strategie en Transformatie team van Deloitte.

Terug naar nieuws overzicht