Matthias Heiden versterkt IFS als CFO

Matthias Heiden

12-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Matthias Heiden versterkt IFS als CFO

Leverancier van cloud-bedrijfssoftware IFS stelt Matthias Heiden aan als Chief Financial Officer (CFO). De huidige CFO Constance Minc stapt na vier jaar over naar IGT1, het moederbedrijf van IFS en WorkWave. Minc gaat bij IGT1 de rol van CFO vervullen. Beide aanstellingen zijn per 1 april van kracht.

Heiden beschikt over een financiële achtergrond, met een PhD van Saarland University. Hij was eerder werkzaam bij Software AG als CFO en uitvoerend directeur. Hij speelde een fundamentele rol bij de transformatie van het bedrijf en leidde de overstap naar een bedrijfsmodel gebaseerd op abonnementen. Voorafgaand aan Software AG was Heiden onder andere werkzaam als Group CFO bij SAF-HOLLAND SE en als Regional CFO en Managing Director bij SAP.

'Investeringen en bedrijfsstrategieën vormgeven'

“In de afgelopen vijf jaar heeft IFS een fenomenale groei meegemaakt. Nu we ons traject voorzetten, ben ik verheugd om Matthias in de organisatie te verwelkomen als Chief Financial Officer”, zegt Darren Roos, Chief Executive Officer bij IFS. “Matthias’ ervaring in de technologiesector zorgt voor het financiële leiderschap dat ons zal helpen onze doelen sneller te verwezenlijken. Matthias zal aan mij rapporteren vanuit Duitsland, en ik kijk ernaar uit dat hij een integrale rol speelt bij het vormgeven van onze investeringen en bedrijfsstrategieën.”

Roos vervolgt: “Constance Minc leidt in haar nieuwe uitvoerende rol op IGT Group-niveau de financiële strategieën voor zowel IFS als WorkWave. Het doel is om de belangen van de aandeelhouders te beschermen en optimaliseren.”

'Belangrijke tijd van groei'

Matthias Heiden: “Ik ben verheugd om bij IFS aan de slag te gaan, vooral in zo’n belangrijke tijd van groei. Constance en ik gaan de komende weken samenwerken, en ik kijk ernaar uit om IFS als bedrijf beter te leren kennen. Daarnaast ben ik vastbesloten om verder te bouwen op de uitstekende basis die is gelegd. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring en leiderschap de bijdrage van het financiële team aan IFS verder helpen verbeteren.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud