Witold Kepinski - 08 maart 2023

DXC Technology meldt dat overnamegesprekken zijn afgeblazen

DXC Technology meldt dat overnamegesprekken zijn afgeblazen image

DXC Technology meldt dat overnamegesprekken met een partij zijn afgeblazen. "Als reactie op marktgeruchten en speculaties kondigde DXC Technology (NYSE: DXC) op 4 oktober 2022 aan dat het was benaderd door een financiële sponsor met betrekking tot een mogelijke overname van het bedrijf. In overeenstemming met zijn fiduciaire verantwoordelijkheid om de aandeelhouderswaarde te maximaliseren, heeft het bedrijf voorbereidende besprekingen gevoerd en informatie gedeeld met een financiële sponsor", zo meldt het DXC.

DXC meldt verder: "Vanwege de uitdagingen van de financiële sponsor bij het aantrekken van het benodigde kapitaal, als gevolg van de huidige marktomstandigheden, heeft het bedrijf geen formeel voorstel ontvangen en heeft DXC de besprekingen beëindigd.

Gedurende dit proces heeft het DXC-team zich gefocust om het bedrijf naar zijn omslagpunt te leiden. DXC blijft goed gepositioneerd om het bedrijf te leveren dat het voor ogen had voor zijn mensen, klanten en aandeelhouders, een bedrijf dat organisch groeit en de marge, winst per aandeel en vrije kasstroom vergroot. Het bedrijf is niet van plan verder commentaar te geven op deze kwestie."

Het gerucht ging dat de overname van DXC geleid zou worden door het pan-Aziatische buy-outhuis Baring Point Equity Asia (BPEA), waar vermoedelijk aanzienlijke schuldfaciliteiten nodig zouden zijn geweest om een deal van meer dan 10 miljard dollar te financieren. Lees meer in The Register.