Witold Kepinski - 03 maart 2023

Pure Storage boekt meer omzet en winst

Pure Storage boekt meer omzet en winst image

Pure Storage heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale vierde kwartaal en het volledige jaar 2023 eindigde op 5 februari 2023. De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 810,2 miljoen dollar, een stijging van 14% op jaarbasis. De winst steeg naar 74,5 miljoen dollar. De jaaromzet bedroeg 2,8 miljard dollar, een stijging van 26% op jaarbasis. De winst steeg naar 73,1 miljoen dollar.

"Pure bleef dit jaar sneller groeien dan de markt met de meest geavanceerde, betrouwbare en energie-efficiënte producten en diensten in de branche", aldus Charles Giancarlo , voorzitter en CEO van Pure Storage. "Ondanks de huidige macro-omstandigheden blijven we vertrouwen hebben in ons vermogen om uit te voeren, kosten te beheersen en een sterke innovatiecyclus te handhaven, wat wordt benadrukt door de introductie van FlashBlade//E vandaag."

Inkomsten uit abonnementsservices in het vierde kwartaal bedroegen 265,1 miljoen dollar, een stijging van 23% op jaarbasis. Inkomsten uit abonnementsservices voor het hele jaar bedroeg 961,3 miljoen dollar, een stijging van 30% op jaarbasis

Jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) van abonnementen in het vierde kwartaal bedroegen 1,1 miljard dollar, een stijging van 30% op jaarbasis.

"Pure bleef dit jaar sneller groeien dan de markt met de meest geavanceerde, betrouwbare en energie-efficiënte producten en diensten in de branche", aldus Charles Giancarlo (foto), voorzitter en CEO. “Ondanks de huidige macro-economische omstandigheden blijven we vertrouwen hebben in ons vermogen om uitvoering te geven, kosten te beheersen en een sterke innovatiecyclus te handhaven, wat wordt benadrukt door de introductie van FlashBlade//E vandaag.“

"Pure leverde sterke financiële resultaten in het vierde kwartaal, een omzetstijging van 14% en een recordbedrijfswinst en -marge", aldus Kevan Krysler , CFO van Pure Storage. "We hebben er alle vertrouwen in dat we door de huidige macro-economische context zullen navigeren, terwijl we ons blijven concentreren op onze toewijding om winstgevende groei op de lange termijn te realiseren."