Witold Kepinski - 03 maart 2023

Royal HaskoningDHV neemt minderheidsbelang in iStudio IN-EX

Royal HaskoningDHV neemt minderheidsbelang in iStudio IN-EX image

Royal HaskoningDHV heeft een minderheidsbelang genomen in het Hongaarse architecten- en ingenieursbureau Studio IN-EX. De overname volgt op de bestaande samenwerking gericht op de BIM-expertise van Studio IN-EX voor de wereldwijde datacenterprojecten van Royal HaskoningDHV. Er zijn geen financiële details over de investering bekend gemaakt.

De samenwerking stelt Royal HaskoningDHV in staat haar koploperspositie in de ontwikkeling van datacenters en andere bedrijfskritische faciliteiten verder uit te bouwen . Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV: “Onze samenleving is sterk afhankelijk van betrouwbare systemen voor cruciale infrastructuren; systemen die zorgen voor een effectieve, efficiënte en continue werking. De samenwerking met Studio IN-EX heeft zijn succes bewezen bij het leveren van state-of-the-art energie-efficiënte bedrijfskritische faciliteiten over de hele wereld. Met deze samenwerking onderstrepen we onze gezamenlijke inzet voor duurzame datacenters.”

Samen zullen Studio IN-EX en Royal HaskoningDHV hun competentiecentrum voor Building Information Modeling (BIM), een wereldwijde methode voor het ontwerpen en bouwen van gebouwen op basis van informatierijke 3D-modellen, een boost geven. Studio IN-EX is een early adopter in BIM-gebaseerd ontwerp, dat de manier waarop gebouwen worden ontworpen, gebouwd, gebouwd en beheerd fundamenteel heeft veranderd. BIM stelt ontwerp- en bouwteams in staat efficiënter te werken en legt gegevens vast ten behoeve van operationele en onderhoudsactiviteiten.

Royal HaskoningDHV en Studio IN-EX hebben elkaar gevonden in deze datagedreven aanpak die de standaard is geworden bij het ontwikkelen van datacenters. Beide bedrijven werken al meer dan vijf jaar succesvol samen. De strategische match zit hem in de BIM-expertise en de levering van voornamelijk datacenterprojecten, met Studio IN-EX als subconsultant voor Royal HaskoningDHV op wereldschaal.

Groeipotentieel
Balázs Molnár, oprichter en CEO van Studio IN-EX: “Onze visie komt erg overeen. De manier waarop we samenwerken zorgt ervoor dat klanten wereldwijd toegang hebben tot state-of-the-art ontwerptechnieken. We hebben gezamenlijk inzicht in hoe we kunnen versnellen en we hebben er alle vertrouwen in dat door Royal HaskoningDHV aan boord te halen als aandeelhouder van Studio IN-EX, we zowel ons groeipotentieel als onze concurrentiepositie in datacenters en andere industrieën in de toekomst zullen verbeteren.”