Floris Hulshoff Pol - 02 maart 2023

VERN en W.T Group bieden mobiele connectiviteit voor transport branche

VERN en W.T Group bieden mobiele connectiviteit voor transport branche image

Tijdens het lopend Mobile World Congress (MWC) in Barcelona maakten de erkende branche organisatie in wegtransport VERN en ICT totaal leverancier W.T group, bekend dat zij een samenwerking aangegaan zijn om transporterend Nederland te ondersteunen in de digitalisering in de cabine en op de wagen.

”Bijna alles waar we mee te maken hebben, ook in onze cabine, is digitaal. Je tablet, tracking systeem en je boordcomputer zijn allemaal verbonden aan het internet, aan systemen en computers. Inmiddels zijn er veel slimme systemen die onderling met elkaar verbonden zijn, met elkaar communiceren en gegevens delen. De apparaten in de cabine en op de wagen zijn verbonden met internet via mobiele SIM-kaarten.” Zegt Klaas de Waardt, oprichter en voorzitter van de VERN, “Om de kosten efficiëntie door te leggen, leggen we als kerntaak van de VERN collectiviteit neer die onze leden evenals ook bij onze collega’s, die kan helpen in verlaging van de kosten voor nu als het voorbereiden van nieuwe reglementen en innovaties voor later", aldus De Waardt.

Edwin Bijl, lead connectiviteit bij W.T. Group vervolgt, “De naam W.T. staat voor Working Together en samen werken met een van de branches die qua kosten, duurzaamheid en personeelsdruk, best veel voor zijn kiezen krijgt vinden wij een juiste insteek.” “Als initiatiefnemer van de mobiele connectiviteit dienst binnen W.T., vind ik het belangrijk dat er op elk netwerk, in elk land verbinding wordt gemaakt zonder dat er extra kosten zijn én dat de dienst, zoals tracking, planning, logistiek, efficient, doorloopt”, aldus Bijl.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024