Floris Hulshoff Pol - 23 februari 2023

AWS breidt telco services aanbod uit

AWS breidt telco services aanbod uit image

Amazon Web Services (AWS) heeft zowel een nieuwe beheerde dienst, AWS Telco Network Builder, als een nieuw programma in samenwerking met aanbieders van communicatiediensten, Integrated Private Wireless op AWS aangekondigd.

AWS Telco Network Builder, een volledig beheerde service, helpt klanten bij het implementeren, beheren en opschalen van telconetwerken op AWS. Aanbieders van communicatiediensten (CSP's) kunnen hun netwerkarchitectuur (bijv. routeringsvereisten, locatie van implementatie, specifieke netwerkfuncties) als sjabloon invullen in de console van de service met het gebruik van de standaardtaal voor de telecomsector, waardoor het intuïtief en eenvoudig is om te beginnen. AWS Telco Network Builder vertaalt het sjabloon naar een netwerkarchitectuur in de cloud en levert de benodigde AWS-infrastructuur, waardoor de implementatie van een operationeel, in de cloud geconfigureerd telecomnetwerk van dagen tot uren wordt verkort. AWS Telco Network Builder past automatisch reken- en opslagbronnen aan, zodat CSP's zich kunnen concentreren op de bedrijfsvoering en nieuwe diensten kunnen leveren.

Integrated Private Wireless op AWS

Een programma dat is ontworpen om bedrijven te voorzien van beheerde en gevalideerde draadloze privéaanbiedingen van toonaangevende aanbieders van communicatiediensten (CSP's). Het aanbod integreert de private draadloze 5G- en 4G LTE-netwerken van CSP's met AWS-services in AWS-regio's, AWS Local Zones, AWS Outposts en AWS Snow Family. AWS Telco Solution Architects valideren het aanbod technisch gezien op basis van hun geluidsarchitectuur en naleving van de best practices van AWS. Telecombedrijven leveren, exploiteren en ondersteunen het aanbod. Integrated Private Wireless op AWS vormt een aanvulling op de AWS beheerde service, AWS Private 5G, en biedt klanten verder een scala aan opties die beschikbaar zijn voor hun specifieke draadloze privécriteria.

Deze aankondigingen maken het bestaande aanbod van AWS compleet, waaronder AWS Private 5G, AWS Wavelength, AWS Cloud WAN en AWS Outposts, waardoor AWS een partij is om 5G te runnen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024