Marco van der Hoeven - 20 februari 2023

Dutch IT Leaders Round Table belicht belang van cyberweerbaarheid

‘Hoe maken we als ICT-branche Nederland meer cyberweerbaar’, was de rode draad in de laatste editie van de Dutch IT Leaders Round Table. IT-leiders wisselden met vertegenwoordigers van de Rijksoverheid kennis en ervaringen uit over de manier waarop organisaties en bedrijven hun cyberweerbaarheid en resilience kunnen versterken.

Gastpreker Bas Dunnebier, Head of Resilience (Weerbaarheid) bij de AIVD praatte de aanwezigen bij over actuele cybersecurity-ontwikkelingen en bedreigingen die de dienst waarneemt. De Unit Weerbaarheid van de AIVD zorgt ervoor dat overheden, vitale sectoren en het bedrijfsleven, zich op basis van de inlichtingenpositie van de AIVD en haar partners kunnen beschermen tegen APT's, waaronder schadelijke factoren. Zowel in het fysieke als digitale domein. Na de presentatie volgde onder leiding van moderator Danny Frietman een interactieve Q&A sessie met Bas Dunnebier en CBR CIO Bob van Graft.

In deze reportage spreekt het team van Dutch IT Channel met Pieter Molen van Trend Micro; Vincent van der Linden van Cloudian en Edwin Weijdema van Veeam.

dutch_it leaders security round table 2023.jpg