Witold Kepinski - 16 februari 2023

Novutech neemt de NetSuite-activiteiten van Fast Four in de Benelux

Novutech neemt de NetSuite-activiteiten van Fast Four in de Benelux image

Cloud ERP voor bedrijven is aan een stevige opmars bezig. De in 2019 opgerichte Belgische start-up Novutech – partner van NetSuite voor Enterprise Resource Planning (ERP) in de cloud – groeit snel. De specialist in ERP-implementaties en -optimalisaties heeft in 2022 een gerealiseerd van 2,7 miljoen euro, een stijging van niet minder dan 68% ten opzichte van 2021. Met de overname van de NetSuite-activiteiten van Fast Four in de Benelux zet Novutech haar ambities kracht bij, positioneert het zich als een echte NetSuite expert, en schuift het door naar de top 3 van NetSuite-partners in Europa.

De overname van de NetSuite-business van Fast Four is een belangrijke stap voor Novutech. Hierdoor kan het bedrijf in omvang verdubbelen wat betreft klanten en consultants. Het geeft Novutech ook de mogelijkheid om het NetSuite-dienstenaanbod op de Nederlandse markt uit te breiden1. Deze overname brengt veel voordelen met zich mee, zoals een versnelling van de internationale ontwikkeling en het gebruik van NetSuite, nieuwe partnerschappen en een boost voor wat betreft vaardigheden en ervaring binnen het bedrijf. Dit zijn aanzienlijke troeven, die niet alleen garant staan voor snelle innovatie en voortdurende productverbetering, maar ook voor een optimale dienstverlening aan de klanten en een aantrekkelijke werkomgeving voor consultants.

“We zijn blij dat we achttien extra NetSuite-experts in ons team hebben, dat voorheen dertig consultants telde. In een klap zijn we de grootste groep NetSuite-consultants in Europa geworden. Ongeveer zestig Fast Four-klanten zijn toegevoegd aan onze portefeuille. Onze medewerkers helpen dagelijks al meer dan honderdtwintig NetSuite-klanten”, aldus Maxime Lothe, medeoprichter van Novutech.

Jan Snyers, bij Fast Four verantwoordelijk voor de NetSuite-activiteiten, en is nu werkzaam bij Novutech: “We zijn erg blij om deel uit te maken van deze grote familie van ambitieuze ondernemers. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken en bij te dragen aan deze ontwikkeling.”

Novutech levert ook niet langer enkel maar NetSuite-diensten, maar wordt ook reseller van de softwarelicenties in de Benelux. Het voordeel voor de klant is dat hij slechts één aanspreekpunt heeft, ongeacht zijn of haar noden voor wat betreft licenties, installatie, ontwikkeling of opleiding.

Novutech wil de komende jaren op dit elan verdergaan. Voor 2023 is het hoofddoel echter om het succes van de nieuwe bedrijfsactiviteiten te verzekeren. “Onze prioriteit is het consolideren van al onze activiteiten en het harmoniseren van de werking van al onze entiteiten, en zo een dienstverlening op maat aan te bieden. Klanttevredenheid staat voorop”, aldus Frédéric Szikora, medeoprichter van Novutech.

Voor het zowel ambitieuze als pragmatische bedrijf is het van cruciaal belang om eerst de tijd te nemen die nodig is voor een succesvolle integratie, en pas daarna over te gaan naar nieuwe ontwikkelingsfasen. Dit geldt in het bijzonder voor een groeiende markt als Cloud ERP.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024