Baidu werkt aan ChatGPT-concurrent

08-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Baidu werkt aan ChatGPT-concurrent

Baidu lanceert later dit jaar een concurrent voor ChatGPT. Het Chinese bedrijf stelt dat deze chatbot op een taalmodel is gebaseerd dat aanzienlijk groter is dan GPT-3, dat OpenAI voor ChatGPT gebruikte.

Het bedrijf bevestigt de lancering aan The Register. Een woordvoerder meldt dat Baidu de chatbot momenteel intern test, wat in maart moet zijn afgerond. Daarna wil het Chinese bedrijf de chatbot aan het grote publiek voorstellen.

Wenxin Yiyan of ERNIE Bot

De chatbot gaat in het Chinees 'Wenxin Yiyan' heten en in het Engels 'ERNIE Bot'. Deze laatste naam is gebaseerd op het Enhanced Representation through Knowledge Integration (Ernie) model, dat in 2019 is geïntroduceerd. De woordvoerder van Baidu meldt dat ERNIE Bot met behulp van het Ernie model is getraind. Op basis van het Ernie model zouden diverse AI-modellen zijn ontwikkeld voor uiteenlopende taken, variërend van het begrijpen en genereren van taal (ERNIE 3.0 Titan) en het vertalen van tekst naar beeld (ERNIE-ViLG).

ERNIE zou zich onderscheiden van andere chatbots door zijn vermogen uitgebreide kennis met een zeer omvangrijke hoeveelheid data te combineren. Dit leidt volgens de woordvoerder van Baidu tot 'uitzonderlijke begrijpelijke en generatieve mogelijkheden'.

Terug naar nieuws overzicht