ChatGPT is de snelst groeiende app ooit

07-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

ChatGPT is de snelst groeiende app ooit

Een UBS-onderzoek op basis van gegevens van Similarweb noemde ChatGPT de snelst groeiende app ooit met 100 miljoen gebruikers - en die groei blijft versnellen.

Onlangs nog schatte een UBS-onderzoeksrapport, gedeeltelijk gebaseerd op gegevens van Similarweb, dat ChatGPT nu 100 miljoen gebruikers heeft – en we kunnen zien dat de groei alleen maar blijft versnellen. De UBS-studie werd gerapporteerd door Reuters en elders veelvuldig geciteerd.

"In 20 jaar na de internetruimte kunnen we ons geen snellere ramp in een internet-app voor consumenten herinneren", schreven UBS-analisten. Ze haalden statistieken van Similarweb aan waaruit bleek dat de AI-aangedreven chat-app in januari gemiddeld 13 miljoen unieke bezoekers per dag telde , meer dan het dubbele van het niveau van januari. Als de trend van de afgelopen week zich voortzet, zullen ze binnenkort hun schattingen opnieuw moeten herzien.

Belangrijkste leerpunten

De website chat.openai.com trok de afgelopen week zo'n 25 miljoen dagelijkse bezoekers, volgens schattingen van Relatedweb. De afgelopen maand is het verkeer naar de site met gemiddeld 3,4% per dag gegroeid .

Op de piekdag van 31 januari trok de site 28 miljoen bezoeken van 15,7 miljoen unieke bezoekers.

Dat groeitempo ging gepaard met wat groeipijnen, waaronder "mislukte walvis" -berichten dat de service overbelast is en momenteel niet beschikbaar is. Dat is echter de gratis app - de makers van ChatGPT bij Open AI hebben zojuist een ChatAI Plus-abonnement van $ 20 per maand aangekondigd dat wordt geleverd met prioriteitstoegang.

Terug naar nieuws overzicht