Google steekt honderden miljoenen in startup achter AI-chatbot

06-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Google steekt honderden miljoenen in startup achter AI-chatbot

Google investeert 400 miljoen dollar, omgerekend zo'n 370 miljoen euro, in Anthropic. Deze startup is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie (AI) en werkt aan een chatbot die concurreert met ChatGPT.

Dit meldt Bloomberg. Anthropic is in 2021 opgericht door voormalig medewerkers van OpenAI. Google maakt zich zorgen om de opkomst en populariteit van ChatGPT. Topman Sundar Pichai luidde naar verluid eerder de noodklok over deze ontwikkeling en sprak van code rood.

Alternatief voor ChatGPT

Met Anthropic lijkt Google nu een antwoord te hebben op ChatGPT. Het bedrijf investeert hiermee in een partij die technologie ontwikkeld die een alternatief kan vormen voor ChatGPT. Naast de honderden miljoenen dollars die Google in Anthropic investeert krijgt de startup ook toegang tot de clouddiensten van de techgigant.

Google is niet de enige techgigant die fors investeert in AI. Microsoft kondigde eerder al aan tien miljard dollar te investeren in OpenAI. Het bedrijf wil onder meer ChatGPT integreren in zijn zoekmachine Bing, waarmee Microsoft concurreert met zoekmachine Google.

Terug naar nieuws overzicht