Microsoft integreert AI in Microsoft Teams Premium

05-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Microsoft integreert AI in Microsoft Teams Premium

Microsoft introduceert een premium-variant van Microsoft Teams. De versie biedt onder meer toegang tot een AI-functionaliteit, waarbij het bedrijf de GPT-3 natural language modellen van OpenAI integreert.

Microsoft Teams Premium is een blogpost door het Amerikaanse techbedrijf aangekondigd. Het bedrijf wil meer AI-functionaliteit in zijn producten integreren. Het zet daarop in op technologie van OpenAI. Eerder werd al bekend dat Microsoft tien miljard dollar investeert in de ontwikkelaar van onder meer ChatGPT.

Aantekeningen maken en taken aanbevelen

In de premium-versie van Microsoft Teams integreert het Amerikaanse bedrijf AI in vergaderervaringen. Zo kunnen gebruikers onder meer AI gebruiken voor het genereren van aantekeningen bij vergaderen, het aanbevelen van taken en verkrijgen van persoonlijke hoogtepunten. Zo wil Microsoft gebruikers helpen de juiste informatie uit een vergadering te verkrijgen, ook indien zij hierbij niet aanwezig konden zijn.

Microsoft zet AI ook in voor het live vertalen van vergaderingen in veertig verschillende talen.

Hoofdstukken laten genereren

Ook nieuw zijn AI-gegenereerde hoofdstukken in opnames van PowerPoint Live-vergaderingen. Gebruikers hoeven niet langer zelf hoofdstukken aan te geven, maar kunnen die volledig geautomatiseerd laten opstellen. De hoofdstukken helpen onder meer snel de juiste informatie uit een opname van een vergadering te halen.

Daarnaast werkt Microsoft aan gepersonaliseerde timeline markers mogelijk, die alleen zichtbaar zijn voor gebruikers zelf. Deze geven onder meer aan wanneer een gebruiker een vergadering is binnengekomen en weer heeft verlaten. Denk echter ook aan momenten op de tijdslijn waarop de naam van een gebruikers is genoemd.

Meer informatie is hier beschikbaar. 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud