Okta schrapt vijf procent van alle banen

03-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Okta schrapt vijf procent van alle banen

Okta schrapt vijf procent van alle banen. Dit meldt Okta ceo Todd McKinnon in een e-mail naar alle Okta-medewerkers. "Ik heb de zeer moeilijke beslissing genomen om ons wereldwijde personeelsbestand met 5% of ongeveer 300 werknemers te verminderen. Een dergelijke inkrimping van het personeelsbestand is het laatste wat ik wilde doen, en het spijt me oprecht."

Hij meldt onder anderee verder: "We zijn fiscaal 2023 ingegaan met een groeiplan op basis van de vraag die we in het voorgaande jaar hebben ondervonden. Dit bracht ons ertoe om te overhuren voor de macro-economische realiteit waarin we ons vandaag bevinden. Bovendien stonden we in de eerste helft van FY23 voor onze eigen uitvoeringsuitdagingen. Ik wou dat ik eerder had gereageerd, maar we doen vandaag ons best om ons aan deze realiteit aan te passen. Vooruitkijkend, zullen we ons bedrijf zo runnen dat we in staat zijn om door alle marktomstandigheden heen te komen. Dat betekent het verminderen van uitgaven, het verbeteren van onze winstgevendheid en het investeren in de belangrijkste gebieden van innovatie en groei die zullen voortbouwen op ons marktleiderschap op de lange termijn. Een vermindering van het personeelsbestand is slechts een van de vele acties die we ondernemen om een sterkere weg naar winstgevende groei te creëren.

Er ligt een enorme kans voor Okta, aldus de ceo: "U zult zien dat we ons blijven concentreren op schaal en efficiëntie, meer algehele financiële discipline toepassen en blijven investeren in onze twee clouds om onze positie als leider op het gebied van digitale identiteit voor alle gebruiksscenario's verder uit te breiden. Als we afscheid nemen van degenen die vertrekken: bedankt voor het investeren van je tijd en talent in Okta, en voor je hulp om Okta te brengen waar het nu is."

Terug naar nieuws overzicht
Security