Apple boekt vijf procent minder omzet

Tim Cook, CEO Apple

02-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Apple boekt vijf procent minder omzet

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2023 dat eindigde op 31 december 2022. Het bedrijf boekte een kwartaalomzet van 117,2 miljard dollar, een daling van 5 procent op jaarbasis, en een kwartaalwinst per verwaterd aandeel van $ 1,88. De nettowinst daalde met 4,6 miljard dollar naar bijna 30 miljard dollar.

"Terwijl we allemaal door een uitdagende omgeving blijven navigeren, zijn we er trots op dat we onze beste line-up van producten en diensten ooit hebben, en zoals altijd blijven we gefocust op de lange termijn en leiden we met onze waarden in alles wat we doen", aldus Tim Cook (foto), CEO van Apple. "Tijdens het kwartaal van december hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt en we zijn verheugd te kunnen melden dat we nu meer dan 2 miljard actieve apparaten hebben als onderdeel van onze groeiende installed base."

"We hebben een recordomzet van 20,8 miljard dollar behaald in onze Services-activiteiten, en ondanks een moeilijke macro-economische omgeving en aanzienlijke leveringsbeperkingen, hebben we de totale bedrijfsomzet bij constante wisselkoersen laten groeien", aldus Luca Maestri, CFO van Apple. "We genereerden $ 34 miljard aan operationele cashflow en gaven tijdens het kwartaal meer dan $ 25 miljard terug aan aandeelhouders, terwijl we bleven investeren in onze langetermijngroeiplannen."

De raad van bestuur van Apple heeft een contant dividend van $ 0,23 per gewoon aandeel van het bedrijf aangekondigd. Het dividend wordt op 16 februari 2023 betaalbaar gesteld aan geregistreerde aandeelhouders op het einde van de beurs op 13 februari 2023.

Terug naar nieuws overzicht