UMCG getroffen door DDoS-aanval

30-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

UMCG getroffen door DDoS-aanval

De website van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is getroffen door een cyberaanval. Door de aanval was de website sinds zaterdagmiddag onbereikbaar.

Een woordvoerder van het UMCG bevestigt de aanval tegenover onder meer NU.nl. Het gaat om een DDoS-aanval, waarbij een website wordt overspoeld met malafide verkeer. De servers raken hierdoor overbelast, waardoor verzoeken van legitieme gebruikers niet meer kunnen worden afgewerkt. Een website of applicatie is hierdoor onbereikbaar.

Impact valt mee

De woordvoerder meldt dat de impact meevalt. "De zorg voor patiënten kan gewoon doorgaan. Het is wel erg vervelend dat mensen geen informatie kunnen opzoeken op onze website. Ook moeten we wat administratieve zaken anders regelen", zegt de woordvoerder tegen NU.nl. Medisch dossiers van patiënten zijn niet getroffen, meldt het ziekenhuis.

Het is onduidelijk wie achter de aanval zit. De DDoS-aanval zou niet constant worden uitgevoerd, maar met golven worden uitgevoerd. "Soms houdt het even op. En dan begint het weer. Op dit moment is het even rustig, maar we weten niet of het nu dus ook echt stopt", aldus de woordvoerder. Op het moment van schrijven is de website van het UMCG bereikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Security