Europese Commissie: Google gaat diensten en producten aanpassen

30-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Europese Commissie: Google gaat diensten en producten aanpassen

Google belooft een aantal van zijn diensten en producten aan te passen. Zo wil het Amerikaanse techbedrijf Europese gebruikers meer transparantie bieden en duidelijker informeren over zowel prijzen als contracten.

Dit kondigt de Europese Commissie aan. Google wil onder meer duidelijkere informatie bieden in de Play Store en Google Store over onder meer herroepingsrecht, het recht op reparaties en vervangende producten evenals leveringskosten. Ook belooft Google duidelijkere contactinformatie te verstrekken. Daarnaast wil Google duidelijkere informatie bieden aan gebruikers van Google Flights en Google Hotels. Zo moet direct duidelijk worden of gebruikers een contract aangaan met Google, of dat Google als tussenpersoon fungeert. Ook wil Google duidelijke prijsinformatie verstrekken bij kortingen.

De aanpassingen komen er na een dialoog die het Samenwerkingsnetwerk voor consumentenbescherming (CPC) in 2021 is aangegaan met Google. De Europese Commissie coördineert het CPC, dat onder leiding staat van zowel Nederlandse als Belgische autoriteiten. De CPC gaat ook toezicht houden op het nakomen van de beloftes door Google.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud