Floris Hulshoff Pol - 30 januari 2023

Amsterdam kiest digitale leerplatform Class Conclusion Learning Centers

Amsterdam kiest digitale leerplatform Class Conclusion Learning Centers image

Gemeente Amsterdam stapt op 1 april over op leermanagementsysteem Class van Conclusion Learning Centers (CLC). De gemeente heeft in de leerplatformspecialist een partner gevonden met ruime ervaring in migratie- en implementatietrajecten binnen gemeenten en de Rijksoverheid. Class vervangt het huidige leermanagementsysteem en biedt daarbovenop de functionaliteiten van een elektronische leeromgeving.

CLC is direct gestart met de migratie van het huidige end-of-lifeplatform naar Class, om zo de continuïteit van de dienstverlening op 1 april te kunnen waarborgen. Na migratie van alle data werken de partijen samen aan de doorontwikkeling van Class én wordt de elektronische leeromgeving ingericht.

Eén centrale ingang voor alle gemeentemedewerkers
Met het nieuwe leerplatform krijgt gemeente Amsterdam één centrale ingang voor alle 18.000 gemeentemedewerkers van de verschillende organisatieonderdelen. In de centrale opleidingscatalogus worden alle leeroplossingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling aangeboden. Class ondersteunt en ontsluit vakspecifieke opleidingen in hetzelfde platform én biedt gemeentemedewerkers eigen regie over het zelfstandig zoeken en boeken van relevante opleidingen.

Stedelijk directeur Mark Crooijmans van de gemeente Amsterdam: “Leren en ontwikkelen hebben een belangrijke rol in onze organisatie. Het is daarom fijn dat we met het nieuwe leermanagementsysteem Class van Conclusion Learning Centers een belangrijke stap maken om onze dienstverlening beter te ondersteunen, en in de volgende fase door te ontwikkelen.“

Samenwerken aan de leerambities van gemeente Amsterdam
CLC werkt met de gemeente samen aan het optimaal inrichten van het nieuwe leermanagementsysteem. Naast de continuering van de planningsactiviteiten zorgt Class met de elektronische leeromgeving voor betere ondersteuning van maatwerkleerprogramma’s. Ook speelt Class met duidelijke rapportages in op de behoefte aan inzicht in het daadwerkelijk gebruik van leeroplossingen.

Directeur Celine van Hulst van CLC: “Wij zijn trots dat gemeente Amsterdam ons heeft gekozen als strategisch partner voor leren en ontwikkelen. We hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking en kijken ernaar uit om samen leren en ontwikkelen binnen de gemeente naar de volgende fase te brengen."