VMware: moderne architecturen blijven groeien

29-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

VMware: moderne architecturen blijven groeien

Uit VMware’s meeste recente State of Spring-rapport blijkt dat moderne architecturen in 2022 bleven groeien. 55% van de respondenten zegt voornamelijk moderne architectuurstijlen te gebruiken, een stijging van 5 procentpunten sinds vorig jaar. Van deze stakeholders gebruikt 93% microservices, 25% gebruikt Reactive en bij een kwart (24%) gebruikt Serverless. Dit ondersteunt de versnelde levering van moderne apps, wat ook blijkt uit de resultaten: native compilatie was een trend in 2022.

Uit het onderzoek blijkt dat alle respondenten (98%) die op de hoogte zijn van Spring Native, geïnteresseerd zijn in het compileren van Spring-apps. Meer dan driekwart (79%) is van plan om binnen twee jaar gecompileerde Spring-applicaties te implementeren.

Driekwart (75%) zegt Spring graag te gebruiken omdat het stabiel, schaalbaar en veilig is. Uit het rapport blijkt echter ook dat upgrades een pijnpunt worden in de Java-community, omdat nieuwe releases – groot en klein – ook steeds sneller worden uitgebracht, waardoor de eisen toenemen die worden gesteld aan operationele medewerkers en developers.

Het goede nieuws is dat de meeste Spring-gebruikers de huidige versies gebruiken en beter bijhouden dan in 2021; 70% is van plan binnen twaalf maanden te upgraden naar de volgende grote Spring-release.

Toch ziet meer dan een kwart (26%) van de Spring-stakeholders educatie en training als uitdaging, vooral als het gaat om het vinden van de juiste informatie over hoe modules samen moeten worden gebruikt en om te begrijpen wat alle onderdelen doen en wanneer ze moeten worden gebruikt.

In 2022 was Spring.io de belangrijkste bron voor het verkrijgen van Spring-informatie (gekozen door 80%), op de voet gevolgd door Stack Overflow (77%) en Baeldung (72%). Respondenten vonden Baeldung (68%) en Stack Overflow (56%) bijzonder goed voor het leren van een nieuwe Spring feature of mogelijkheid. Het SpringDeveloper-kanaal op YouTube (34%) werd ook gebruikt als bron van educatie op het gebied van Spring.

Als reactie op deze resultaten wil VMware educatie en training ondersteunen. Daarom introduceert VMware zijn nieuwe Spring Academy om een hands-on leerervaring te bieden waarmee gebruikers wat ze hebben geleerd kunnen toepassen en de benodigde vaardigheden kunnen ontwikkelen om robuuste, schaalbare en eenvoudig te onderhouden apps te creëren. 

Download het volledige rapport hier en bezoek Spring.io voor alle bronnen, training en documenten gerelateerd aan State of Spring 2023. 

Terug naar nieuws overzicht