Surseance van betaling voor Lightyear One zonneauto bouwer Atlas Technologies

23-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Surseance van betaling voor Lightyear One zonneauto bouwer Atlas Technologies

Zonneauto bouwer Lightyear uit Helmond besluit zich volledig te richten op de goedkopere versie Lightyear 2. Dit in verband met de surseance met betrekking tot Atlas Technologies BV, de werkmaatschappij uit Helmond die verantwoordelijk is voor de productie van Lightyear 0.

Lightyear en ceo Lex Hoefsloot melden in een verklaring:

Door innovatie, toewijding en durf geven we vorm aan de toekomst. Onze visie is schone mobiliteit voor iedereen, overal. We ontwikkelden eerst Lightyear 0, de eerste in productie genomen zonneauto ter wereld. Tegelijkertijd ontwikkelden we Lightyear 2, de betaalbare elektrische auto op zonne-energie die beschikbaar is voor een breder publiek. Om dit te realiseren, overwinnen we als bedrijf veel uitdagingen.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om die uitdagingen het hoofd te bieden. Om onze visie veilig te stellen, hebben we moeten besluiten om onze focus en middelen volledig te verleggen naar Lightyear 2. Dit betekent in feite dat we de productie van Lightyear 0 hebben moeten stopzetten.

Deze beslissing is niet lichtvaardig genomen, aangezien het gevolgen heeft voor iedereen die met ons aan deze reis is begonnen. Dat zijn natuurlijk onze eigen medewerkers, die zich dag in dag uit inzetten om zonnemobiliteit waar te maken, samen met onze investeerders, opdrachtgevers, leveranciers en de overheid.

Daarom hebben wij vanmorgen bij de rechtbank het verzoek ingediend om surseance van betaling te openen met betrekking tot Atlas Technologies BV, onze werkmaatschappij die verantwoordelijk is voor de productie van Lightyear 0. Dit is een dochteronderneming van Atlas Technologies Holding BV Atlas Technologies Holding BV, die houder is van de IE-rechten en Lightyear Layer BV vallen niet onder de surseance van betaling van Atlas Technologies BV

CEO en mede-oprichter Lex Hoefsloot: 'Helaas hebben we deze beslissing moeten nemen. Het hele proces van het ontwikkelen van Lightyear 0 heeft ons bedrijf de afgelopen jaren veel waardevolle lessen opgeleverd. We steken nu al onze energie in het bouwen van Lightyear 2 om het op tijd beschikbaar te maken voor klanten.'

Hoefsloot: 'Onlangs hebben we een wachtlijst voor Lightyear 2 gelanceerd, wat resulteerde in meer dan 40.000 abonnementen van individuele klanten en we hadden al ongeveer 20.000 pre-orders van wagenparkeigenaren. We hopen de komende weken een aantal belangrijke investeringen af te ronden om op te schalen naar Lightyear 2, een betaalbare elektrische auto op zonne-energie die beschikbaar is voor een breder publiek.'

Daarom zijn we er sterk van overtuigd dat de genomen beslissing de beste manier is om onze visie te verwezenlijken, namelijk zorgen voor schone mobiliteit voor iedereen, overal.

Terug naar nieuws overzicht