Tien procent van de banen verloren bij Sophos

23-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Tien procent van de banen verloren bij Sophos

ICT-beveiliger Sophos schrapt tien procent van de banen. Zo'n 450 mensen komen op straat te staan. Het Britse bedrijf zich zich tot de reorganisatie genoodzaakt met het oog op het verslechterende economische klimaat, waardoor het bedrijf groei en winstgevendheid beter in balans wil brengen.

Dit bevestigt een woordvoerder van Sophos aan TechCrunch. Sophos is de afgelopen jaren snel gegroeid, onder meer door diverse overnames. Het bedrijf ervaart nu echter economische tegenwind en ziet de vraag vanuit klanten hierdoor teruglopen. Door te reorganiseren wil Sophos zeker stellen dt het bedrijf op de lange termijn winstgevendheid blijft. Ook wil Sophos meer focus leggen op strategische prioriteiten. Het gaat daarbij specifiek aan managed security services omtrent detection & response.

Sophos is niet het enige bedrijf dat een reorganisatie doorvoert en waar ontslagen vallen. Ook Spotify zou deze week banen schrappen, al is onduidelijk hoeveel mensen op straat komen te staan. Andere techbedrijven die banen schrappen zijn onder meer Microsoft (10.000 banen), Alphabet (12.000 banen), Amazon (18.000 banen) en Meta (11.000 banen.

Terug naar nieuws overzicht
Security