Pensioenuitvoerder TKP kiest voor Keylane Plexus cloudplatform

20-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Pensioenuitvoerder TKP kiest voor Keylane Plexus cloudplatform

Pensioenuitvoerder TKP kiest voor Plexus, Keylane's cloudplatform voor de leven- en pensioenbranche, voor de vernieuwing van onze pensioenadministratie. De keuze voor Keylane kwam tot stand na een zorgvuldig selectietraject zo meldt TKP op zijn website.

Jonathan Koopmans, chief technology officer meldt: "Het platform van Keylane past het beste bij onze ambitie en doelstelling: het bieden van een uitvoerbare, uitlegbare en betaalbare oplossing voor het nieuwe pensioenstelsel. Plexus heeft zich inmiddels al bewezen op de Nederlandse markt. Het brengt het nieuwe pensioenstelsel voor ons én onze klanten dichterbij. Zo kunnen we snel specifieke regelingen in de pensioenadministratie inrichten en onze klanten een flexibele en schaalbare oplossing bieden met een hoge mate van automatisering van alle kernprocessen. Afgelopen najaar konden we in een succesvolle proof of concept al een solidaire premieregeling op hoofdlijnen configureren."

Christoffel van Riet, vertrekkend ceo van Keylane Life & Pension is verheugd met het ondertekenen van de intentieverklaring: "We zijn heel blij met het vertrouwen van TKP om ze te ondersteunen in de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. De keuze van TKP voor Plexus maakt duidelijk dat ons platform ook voor pensioenuitvoering best-in-class is.’ Zijn opvolger Leon de Looff: ‘Gecombineerd met onze SaaS-dienstverlening en pensioen- en IT-expertise gaan wij TKP ontzorgen en ondersteunen in het realiseren van zijn strategische doelstellingen."

Het afnemen van het cloudplatform voor de vernieuwing van de pensioenadministratie is een bewuste keuze van TKP. Koopmans: "We willen ons blijven onderscheiden in klantbediening – dat is waar onze kracht ligt. De portalen voor onze klanten blijven we zelf ontwikkelen. Ook de functionele inrichting en productconfiguratie van Plexus doen we zelf, net als bijvoorbeeld data-analyse. We integreren Plexus dan ook in het informatielandschap dat we de afgelopen jaren hebben vernieuwd."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud