Gerucht: Twitter sluit twaalf kantoren wereldwijd

17-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gerucht: Twitter sluit twaalf kantoren wereldwijd

Twitter sluit zeker twaalf kantoren wereldwijd. Het is onduidelijk om welke vestigingen het precies gaat. Het social media-bedrijf zou in de toekomst wellicht met slechts zes kantoren wereldwijd verder willen.

Dit meldt Business Insider op basis van bronnen binnen Twitter. Het social media-bedrijf wil de berichtgeving niet bevestigen. Onder meer het merendeel van de Europese kantoren van Twitter sluit zijn deuren. Dat geldt ook voor de vestigingen van Twitter in Mexico, India, Australië en Zuid-Korea.

Op termijn mogelijk nog maar zes vestigingen

Twitter overweegt volgens de bronnen op termijn met slechts zes vestigingen wereldwijd verder te gaan. Het gaat daarbij om het hoofdkantoor in San Francisco, kantoren in de Amerikaanse steden New York en Los Angeles, een vestiging in Londen en Dublin, evenals een kantoor in het Japanse Tokyo.

Het sluiten van de kantoren zou onderdeel uitmaken van een kostenbesparing die Twitter doorvoert. Eerder ontsloeg Twitter ook al een deel van zijn personeel. De kostenbesparing is ingezet na het aantreden van Elon Musk, die sinds oktober eigenaar is van Twitter.

Terug naar nieuws overzicht