Witold Kepinski - 16 januari 2023

HPE introduceert nieuwe Alletra 4000 Data Storage Servers

HPE introduceert nieuwe Alletra 4000 Data Storage Servers image

HPE introduceert de nieuwe Alletra 4000 Data Storage Servers. HPE Alletra 4000 breidt het HPE Alletra-portfolio uit naar servergebaseerde, cloud-native data-infrastructuur. HPE Alletra 4000 is gebouwd voor data-applicaties, end-to-end beveiligd door ontwerp en geleverd met een intuïtieve cloudervaring, zo meldt David Yu, HPE Storage Product Marketing, in een blog.

De HPE Alletra 4000-familie is ontworpen om datagestuurde initiatieven op elke schaal en met een ideale economie te versnellen en vertegenwoordigt het eerste servergebaseerde aanbod binnen het HPE Alletra -portfolio van cloud-native data-infrastructuuroplossingen.

HPE Alletra 4000 levert de volgende generatie dataopslagservers die eerder zijn gebouwd onder het merk HPE Apollo 4000 en biedt een moderne data-infrastructuur die speciaal is gebouwd om gelijke tred te houden met de data-eisen, veilig, economisch en met operationele eenvoud. Dit stelt IT-specialisten in staat om schaarse mensen en kapitaalmiddelen te richten op hun datagestuurde initiatieven, aldus HPE.

Er zijn twee modellen: HPE Alletra 4110 en HPE Alletra 4120

De Alletra 4110 is een 1U volledig NVMe-gegevensopslagserver met dubbele 4e generatie Intel Xeon schaalbare processors en tot 3 TB DDR5-geheugen. Het is ontworpen voor de meest prestatie-eisende datacentrische workloads, inclusief datastores voor machine learning, gedistribueerde en NoSQL-databases, krachtige softwaregedefinieerde opslag en data-intensieve hyperconverged infrastructuur.

De Alletra 4120 is een 2U hybride NMVe-gegevensopslagserver met een of twee 4e generatie Intel Xeon schaalbare processors en tot 6 TB DDR5-geheugen. Het neemt het breedste scala aan datagerichte workloads aan, met actieve datameren voor analyse, softwaregedefinieerde opslag, geconvergeerde gegevensbescherming en diepe archieven.

Capaciteit en prestaties

HPE Alletra 4000-systemen ondersteunen Enterprise en Data Center Standard Form Factor (EDSFF) en SFF solid-state drives (SSD's). Bovendien ondersteunt HPE Alletra 4120 SAS/SATA LFF-schijven voor een hogere dichtheid en capaciteit.