HPE introduceert nieuwe Alletra 4000 Data Storage Servers

16-01-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE introduceert nieuwe Alletra 4000 Data Storage Servers

HPE introduceert de nieuwe Alletra 4000 Data Storage Servers. HPE Alletra 4000 breidt het HPE Alletra-portfolio uit naar servergebaseerde, cloud-native data-infrastructuur. HPE Alletra 4000 is gebouwd voor data-applicaties, end-to-end beveiligd door ontwerp en geleverd met een intuïtieve cloudervaring, zo meldt David Yu, HPE Storage Product Marketing, in een blog.

De HPE Alletra 4000-familie is ontworpen om datagestuurde initiatieven op elke schaal en met een ideale economie te versnellen en vertegenwoordigt het eerste servergebaseerde aanbod binnen het HPE Alletra -portfolio van cloud-native data-infrastructuuroplossingen.

HPE Alletra 4000 levert de volgende generatie dataopslagservers die eerder zijn gebouwd onder het merk HPE Apollo 4000 en biedt een moderne data-infrastructuur die speciaal is gebouwd om gelijke tred te houden met de data-eisen, veilig, economisch en met operationele eenvoud. Dit stelt IT-specialisten in staat om schaarse mensen en kapitaalmiddelen te richten op hun datagestuurde initiatieven, aldus HPE.

Er zijn twee modellen: HPE Alletra 4110 en HPE Alletra 4120

De Alletra 4110 is een 1U volledig NVMe-gegevensopslagserver met dubbele 4e generatie Intel Xeon schaalbare processors en tot 3 TB DDR5-geheugen. Het is ontworpen voor de meest prestatie-eisende datacentrische workloads, inclusief datastores voor machine learning, gedistribueerde en NoSQL-databases, krachtige softwaregedefinieerde opslag en data-intensieve hyperconverged infrastructuur.

De Alletra 4120 is een 2U hybride NMVe-gegevensopslagserver met een of twee 4e generatie Intel Xeon schaalbare processors en tot 6 TB DDR5-geheugen. Het neemt het breedste scala aan datagerichte workloads aan, met actieve datameren voor analyse, softwaregedefinieerde opslag, geconvergeerde gegevensbescherming en diepe archieven.

Capaciteit en prestaties

HPE Alletra 4000-systemen ondersteunen Enterprise en Data Center Standard Form Factor (EDSFF) en SFF solid-state drives (SSD's). Bovendien ondersteunt HPE Alletra 4120 SAS/SATA LFF-schijven voor een hogere dichtheid en capaciteit.

Terug naar nieuws overzicht