TD SYNNEX rapporteert resultaten boekjaar 2022

13-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

TD SYNNEX rapporteert resultaten boekjaar 2022

IT-distributeur TD SYNNEX de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale vierde kwartaal en het fiscale jaar eindigend op 30 november 2022. "In het fiscale jaar 2022 hebben we ons collectieve talent aangewend en TD SYNNEX verstevigd als de voorkeursdistributiepartner", aldus Rich Hume, CEO van TD SYNNEX. “Dankzij de gerichte inspanningen van onze medewerkers is het bedrijf goed blijven presteren en hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt met onze kern- en snelgroeiende expansiestrategie en hebben we onze ambitieuze financiële doelstellingen voor zowel het kwartaal als het jaar overtroffen, ondanks toegenomen tegenwind van buitenlandse valuta en hogere rentetarieven. We zijn goed uitgerust om in 2023 door de macro-economische omgeving te navigeren en verwachten beter te blijven presteren dan de algehele IT-industrie.”

Fiscale hoogtepunten vierde kwartaal 2022

De omzet bedroeg $ 16,2 miljard, een stijging van 4,1% ten opzichte van het voorgaande fiscale vierde kwartaal. Op basis van constante wisselkoersen stegen de opbrengsten met 10,5%. De omzetgroei werd gedreven door een sterke vraag in alle drie de regio's, voornamelijk als gevolg van groei in onze Advanced Solutions-portfolio en snelgroeiende technologieën.

Noord- en Zuid-Amerika: de inkomsten bedroegen $ 10,0 miljard, een stijging van 7,8% in vergelijking met het voorgaande fiscale vierde kwartaal. Op basis van constante wisselkoersen stegen de opbrengsten met 8,8%.

Europa: De omzet bedroeg $ 5,4 miljard, een daling van 2,5% in vergelijking met het voorgaande fiscale vierde kwartaal. Op basis van constante wisselkoersen stegen de opbrengsten met 12,6%.

Azië-Pacific en Japan: de inkomsten bedroegen $ 0,8 miljard, een stijging van 5,9% in vergelijking met het voorgaande fiscale vierde kwartaal. Op basis van constante wisselkoersen stegen de opbrengsten met 16,5%.

Het bedrijfsresultaat bedroeg $ 334 miljoen, vergeleken met $ 185 miljoen in het voorgaande fiscale vierde kwartaal. Het niet-GAAP-bedrijfsresultaat bedroeg $ 496 miljoen in het huidige kwartaal vergeleken met $ 408 miljoen in het voorgaande fiscale vierde kwartaal. De operationele marge bedroeg 2,1%, vergeleken met 1,2% in het voorgaande fiscale vierde kwartaal. De niet-GAAP-bedrijfsmarge bedroeg 3,1% in het huidige kwartaal, vergeleken met 2,6% in het voorgaande fiscale vierde kwartaal. In alle regio's werd de operationele marge-uitbreiding gedreven door een verschuiving van de mix naar snelgroeiende technologieën, kostendiscipline en uitvoering van fusiesynergieën.

Fiscale hoogtepunten 2022

De omzet bedroeg $ 62,3 miljard, een stijging van 97,2% ten opzichte van het voorgaande fiscale jaar, voornamelijk als gevolg van de impact van de voltooiing van de fusie met Tech Data op 1 september 2021.

Het bedrijfsresultaat bedroeg $ 1,05 miljard, vergeleken met $ 623 miljoen in het voorgaande fiscale jaar. Het niet-GAAP-bedrijfsresultaat bedroeg $ 1,72 miljard in het lopende jaar vergeleken met $ 902 miljoen in het voorgaande fiscale jaar. De operationele marge bedroeg 1,7%, vergeleken met 2,0% in het voorgaande boekjaar. De niet-GAAP-bedrijfsmarge bedroeg 2,8% in het huidige jaar, vergeleken met 2,9% in het voorgaande fiscale jaar.

Terug naar nieuws overzicht