Jamf bedient ruim zeventigduizend klanten wereldwijd

Dean Hager

11-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Jamf bedient ruim zeventigduizend klanten wereldwijd

Jamf, gespecialiseerd in het beheren en beveiligen van Apple in het bedrijfsleven, maakt bekend inmiddels ongeveer 71.000 klanten over de hele wereld te ondersteunen. Jamf draait nu op ongeveer 30 miljoen devices.

De securityoplossingen van Jamf hebben een sterke groei doorgemaakt: ruim 13.000 klanten gebruiken zowel beheer- als een securityoplossing van Jamf. Het aantal beheerde devices stijgt op jaarbasis van 20%.

Succesvol zijn in de hybride werkwereld

“In 2022 zijn IT- en securityteams anders gaan kijken naar hoe ze eindgebruikers kunnen beschermen, nu medewerkers overal vandaan inloggen en cyberaanvallen de krantenkoppen blijven halen”, aldus Dean Hager, CEO van Jamf. “We zijn trots op de manier waarop Jamf onze 71.000 klanten heeft kunnen helpen om succesvol te zijn in de huidige hybride werkwereld, door hun bedrijf en hun medewerkers te beschermen en tegelijkertijd de krachtige Apple-ervaring te behouden.”

Jamf voegde in 2022 meer dan 3 miljoen devices en ruim 10.000 klanten toe aan zijn wereldwijde klantenbestand. Tot de klanten van Jamf behoren:

  • 9 van de 10 grootste bedrijven, zoals gerangschikt door Fortune 500
  • 22 van de 25 meest waardevolle merken, volgens Forbes
  • 15 van de 15 grootste Amerikaanse banken, volgens Bankrate.com
  • 10 van de top 10 wereldwijde universiteiten, volgens U.S. News & World Report
  • 7 van de top 10 technologiebedrijven, volgens Fortune.

Een nieuwe kijk op endpointsecurity

Jamf introduceerde in 2022 een nieuwe set endpointsecuritytechnologieën om devices ‘schoon’ te houden, aanvallen te detecteren en malware tegen te houden brengen. Ook worden binnenkomende dreigingen tegengehouden voordat ze gebruikers of devices in gevaar brengen. Ook bracht het bedrijf updates uit voor Jamf Protect, waaronder:

  • Preventie van netwerkdreigingen, waarmee netwerkgebaseerde ‘indicators of compromise’ aan de oplossing zijn toegevoegd
  • Analytics met uitgebreide logging voor zowel endpoint als netwerk security events, voor betere detectie en herstel
  • Controle op verwijderbare opslag, om ervoor te zorgen dat gevoelige bedrijfsgegevens alleen op versleutelde USB-opslagmedia opgeslagen kunnen worden, als bescherming tegen fysiek verlies en onbevoegde toegang tot gegevens
  • Endpoint telemetrie gegevensverzameling, samen met een nieuwe offline deployment mode voor klanten met hoge compliance-eisen.

Jamf Trust-app

Met de introductie van de Jamf Trust-app in 2022 zorgt Jamf's endpoint security suite er nu voor dat zowel macOS- als iOS-apparaten correct worden geconfigureerd vanaf het moment dat ze voor het eerst worden ingeschakeld. Daarbij wordt de identiteit van de gebruiker gekoppeld aan de devices, voor dynamische en gestroomlijnde verificatie in zakelijke toepassingen.

Jamf kondigde in september 2022 de overname aan van ZecOps, een speler op het gebied van mobiele detectie en respons. Met deze overname kan Jamf aanvallen op mobiele devices sneller detecteren. Zo kan de tijd die nodig is om een mobiel securityincident te onderzoeken worden versneld van weken naar minuten, op een veel grotere schaal.

Daarnaast is Jamf uitgeroepen tot ‘Best Overall Endpoint Solution’ in de 2022 CyberSecurity Breakthrough Awards en tot ‘Security Software Solution of the Year’ in de 2022 Computing Security Awards. Jamf werd daarnaast in 2022 ook uitgeroepen tot ‘Leader’ in de IDC MarketScape ‘Worldwide Unified Endpoint Management Software for Apple Devices 2022 Vendor Assessment’. In 2022 werd Jamf opgenomen in de Fortune 100 Best Companies to Work For en 2022 Best Workplaces in Technology lijsten. Het bedrijf benoemde in 2022 Michelle Bucaria tot Chief People Officer.

Meer veiligheid voor scholieren

Jamf Safe Internet, dat in juli 2022 is gelanceerd en beschikbaar is voor macOS en iOS, is een complete oplossing voor het filteren van content die is geoptimaliseerd voor het onderwijs. Het is geïntegreerd met het beheer- en securityplatform van Jamf om scholieren een veilige online ervaring te bieden en tegelijkertijd het beheer eenvoudiger te maken. Deze oplossing voor online veiligheid voor scholieren komt begin 2023 naar Chromebook- en Windows-devices.

Jamf heeft onlangs voor Jamf Safe Internet ook ondersteuning toegevoegd voor Google Safe Search en YouTube ‘restricted mode’, waardoor organisaties meer controle hebben over toegang tot content die wordt gehost op Google-sites. Zo kan beleid dat gericht is op de veiligheid van scholieren consequent wordt toegepast.

Een nieuwe vorm van BYOD

De grenzen tussen werk- en thuistechnologie vervagen sterker naarmate er meer werk op mobiele devices wordt gedaan. Het nieuwe BYOD-aanbod van Jamf helpt organisaties bij het beheren en beveiligen van persoonlijke devices die medewerkers voor hun werk gebruiken, terwijl de persoonlijke privacy van werknemers beschermd wordt. Scheiding van werk- en persoonlijke gegevens, zelfregistratie van werknemers, single sign-on op basis van cloud-identiteit, next-generation cloud VPN en self-service app-installaties zijn enkele van de mogelijkheden die de BYOD-oplossing biedt.

Gelaagde zero trust-toegang met partnerintegraties

Jamf introduceerde ook nieuwe zero trust-mogelijkheden om meerdere beschermingslagen te bieden, door gebruik te maken van devicegezondheidsscores en Smart Groups om niet-conform gebruik te blokkeren op de device-, netwerk- en cloudniveau. In samenwerking met cloud identity providers zoals Okta kan Jamf nu het gebruik van Private Access afdwingen om ervoor te zorgen dat alleen beschermde devices met versleutelde gegevens bedrijfsapplicaties kunnen draaien, terwijl gecompromitteerde gebruikers en apparaten automatisch worden geblokkeerd.

Daarnaast kondigde Jamf diepere integraties aan met cloud providers Microsoft, Google en AWS om uitgebreide workflows voor conditionele toegang te leveren die organisaties helpen bij hun zero-trust trajecten.

Moderne toegang tot de fysieke werkplek

Jamf bracht ook een alternatief voor de bekende plastic badges aan om toegang te krijgen tot kantoren. Het bedrijf heeft de personeelsbadge ingeschakeld in Apple Wallet. Daarmee hebben Jamf-medewerkers toegang tot kantoorruimtes, met slechts een tik op hun iPhone of Apple Watch. Deze technologie wordt begin 2023 beschikbaar voor klanten van Jamf.

Altijd up-to-date software

Jamf zorgt ervoor dat nieuwe Apple-besturingssystemen op dezelfde dag ondersteund worden en geïnstalleerd kunnen worden. De introductie van App Installers binnen de Jamf App Catalog helpt bij het updaten van MacOS-software van derden. De aldus ondersteunde softwarebibliotheek is uitgebreid tot meer dan 1.000 titels. Ook zijn er nu meer dan 100 App Installers die ervoor zorgen dat IT-teams aanzienlijk minder werk hebben terwijl tegelijkertijd de security van de organisatie wordt verbeterd. App Installers worden vooraf gecontroleerd en onderhouden gedurende de levensduur van het device.

In 2022 bracht Jamf zijn eerste Purpose and Impact Report uit, waarin het bedrijf zijn milieu, sociale en bestuurlijke (ESG) initiatieven beschrijft en rapporteert. Daarmee onderstreept Jamf hoe het zijn werknemers, klanten en gemeenschappen van technologie voorziet.

Ook kondigde Jamf de uitbreiding aan van zijn MATTER Innovation Hub-programma, waarbij in 2022 vijf nieuwe hubs worden geopend. Dit programma is bedoeld om Apple klaslokalen op zonne-energie te leveren aan minder bevoorrechte locaties over de hele wereld. Jamf en MATTER werken nu samen om in totaal 14 MATTER Innovation Hubs te openen die momenteel een impact hebben op het leven van meer dan 5.000 leerlingen.

Door: Dean Hager (foto), CEO van Jamf

Terug naar nieuws overzicht
Security