Duitse IT-distributeur ADN Group noteert flinke omzet stijging

06-01-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Duitse IT-distributeur ADN Group noteert flinke omzet stijging

Voor het eerst in haar geschiedenis behaalde ADN Group in 2022 een omzet van ruim 700 miljoen euro. Dat is een stijging van zo'n 100 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar. CEO Hermann Ramacher vertelt over uitdagingen, vooruitzichten op succes en de rol van ADN in het kanaal.

"We zitten op een groeipad dat ik begin 2022 niet had verwacht. De ontwikkeling is buitengewoon”, zegt Hermann Ramacher. In turbulente tijden met crises en inflatie hebben de ADN Groep en haar voltallige team zich wederom bewezen en "uitmuntend gedaan".

Het toekomstgerichte portfolio van ADN met IT-oplossingen op het gebied van cloudservices, cyberbeveiliging, datacenterinfrastructuur, UCC en moderne werkplek is fundamenteel voor het succes: de juiste ingrediënten voor nieuwe business die groeigebieden openen. Centraal staat volgens Ramacher dat ADN-partners de transitie naar business as Managed Service Providers (MSP) beheersen met een focus op terugkerende inkomsten. In dit kader wijst hij op de platina-onderscheiding van het IT-bedrijfsblad in de categorie MSP, die ADN onlangs naast de gouden onderscheiding als VAD ontvinghad gekregen. "Dit laat zien dat we vooroplopen in de MSP-business", zegt hij trots. "De prijzen helpen ons om gezien te worden als een Trusted Advisor." Het doel is nu om de prijs te verdedigen en dit jaar opnieuw te winnen, legt de CEO ambitieus uit.

Elke medewerker bij ADN draagt bij aan de enorme groeicijfers, zoals Hermann Ramacher onlangs benadrukte in zijn kersttoespraak tot het personeel: het Microsoft-team met de gerespecteerde Tech Cloud Academy, het Citrix-team, dat partners met veel expertise ondersteunt ondanks uitdagende licentiewijzigingen , de opslag, de UCC en de beveiligingsgroepen, die allemaal op groeikoers zijn, het Dell-team, dat zich staande heeft gehouden ondanks supply chain-problemen, of het IGEL-team, dat zichzelf opnieuw heeft moeten uitvinden met het oog op de markt veranderingen. Volgens Ramacher zijn de afzonderlijke afdelingen bij ADN geen op zichzelf staande gebieden, maar grijpen ze als een radertje in elkaar om partners en fabrikanten een vlotte, eersteklas service te bieden.

De ADN Groep heeft de voorwaarden gecreëerd om de komende jaren verder te groeien. "We willen een voortrekkersrol blijven spelen in het kanaal en onze partners laten zien welke kansen er zijn voor hun ontwikkeling", zegt Hermann Ramacher, die ADN ziet als een gids voor het IT-bedrijfsveld. "We moeten vooruit denken over waar de markt heen gaat, onze partners in deze richting leiden en hen de IT-oplossingen bieden die ze nodig hebben voor hun bedrijf van morgen." Om dit te bereiken, vist ADN actief naar fabrikanten, ook in de VS, die hun blik nog niet over de vijver naar Europa hebben geworpen. "We brengen deze parels van de toekomst in een vroeg stadium naar ons toe", zegt de CEO. Uit overtuiging zal ADN nieuwe technologieën blijven pushen en partners ondersteunen met empathie en kennis, om met hen mee te groeien. "We zijn op reis", beschrijft Hermann Ramacher, "en deze reis is nog niet voorbij!"

Peter Laufmöller, Head of Finance Controlling bij ADN, onderstreept de goede manier waarop ADN als financieel gezond bedrijf beweegt. Bewijs hiervan is dat de Deutsche Bundesbank de kredietwaardigheid van de ADN Group voor de vijfde keer op rij heeft beoordeeld met het "attest dat in aanmerking komt voor centrale banken".

Deze kredietrating is gelijk aan een investment grade rating van een van de door het Eurosysteem erkende ratingbureaus voor monetairbeleidsdoeleinden (bijv. S&P, Fitch en Moody's). "We zijn daarom ideaal gepositioneerd voor onze toekomstige ontwikkeling op het gebied van liquiditeit en kredietwaardigheid", vat Laufmöller samen.

In de afgelopen maanden hebben fabrikanten en vakbezoekers opnieuw de succesvolle samenwerking met de value-added distributeur uit Bochum geëerd: Citrix uitgeroepen tot ADN "Citrix Distributor of the Year", Bitdefender reikte de prijs "Value Added Distributor DACH" uit, voor Igel is ADN "Distribution Partner of the Year" en Commvault reikte vorig jaar twee prijzen uit aan het VAD-team: "Distribution Partner International West" en "Partner of the Year Germany".

Terug naar nieuws overzicht