Wouter Hoeffnagel - 05 januari 2023

Kantoren van The Guardian nog weken gesloten door aanval

Kantoren van The Guardian nog weken gesloten door aanval image

The Guardian ondervindt veel hinder van de recente cyberaanval op de krant. Kantoren van de Britse krant blijven nog zeker tot 23 januari gesloten, terwijl personeel vanuit huis werkt.

De aanval vond op 20 december plaats; The Guardian door ransomware. Diverse systemen van de krant zijn getroffen en versleuteld. Werknemers moesten door de aanval rond de feestdagen thuiswerken. Nu blijkt dat zij ook de komende periode nog vanuit huis aan de slag moeten.

Wifi-netwerk en kassa's niet bruikbaar

Dit aangezien diverse faciliteiten in de kantoren van The Guardian nog altijd onbeschikbaar zijn. Denk daarbij aan het wifi-netwerk, maar ook aan kassa's in kantines. Ook het betalen van salarissen aan werknemers zou deze maand problemen hebben opgeleverd, hoewel het geld uiteindelijk toch kon worden overgemaakt.

De productie van de fysieke krant van The Guardian is eveneens getroffen. Initieel zou het veel moeite hebben gekost om de krant naar de drukker te brengen. Dit gaat inmiddels beter, maar de impact blijft merkbaar. De online tak van The Guardian is niet getroffen; de krant kan zijn publicaties online dan ook voortzetten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024