Wouter Hoeffnagel - 04 januari 2023

Apple verhoogt prijzen voor het vervangen van accu's

Apple verhoogt prijzen voor het vervangen van accu's image

Apple verhoogt per 1 maart de prijzen voor het vervangen van accu's van diverse iPhones, iPads en MacBooks. De omvang van de prijsverhoging verschilt per apparaat en treft niet alle apparaten.

De prijswijzigingen zijn door Apple op zijn website bekend gemaakt. De prijsverhogingen gelden alleen voor reparaties die niet onder garantie vallen. Het vervangen van een scherm van iPhones met Face ID kost per maart 99 euro in plaats van 75 euro. Is de iPhone voorzien van een homeknop? Dan kost reparatie 79 euro. Voor de iPhone 14 blijven de prijzen gelijk, al was dit met 119 euro al duurder dan bij andere iPhone-modellen.

Ook hogere prijzen voor iPad-accu's

Ook de tarieven voor het vervangen van de accu van iPads stijgt. Voor verschillende iPad Pro-modellen en de meeste recente variant van de iPad Air en iPad Mini stijgt de prijs met 40 euro. Voor het goedkoopste model iPads dat Apple aanbiedt blijven de prijzen gelijk.

De prijzen voor het vervangen MacBook-accu's gaan eveneens op de schop. Het vervangen van de accu van een MacBook Air kost per maart 185 euro, wat een stijging van 36 euro is. Voor een nieuwe accu in MacBook's en MacBook Pro-series moeten klanten voortaan 289 euro afrekenen, wat een prijsstijging van 60 euro is.