Wouter Hoeffnagel - 02 januari 2023

Elon Musk roept Tesla-personeel op dalende aandelenprijs te negeren

Elon Musk roept Tesla-personeel op dalende aandelenprijs te negeren image

De waarde van Tesla-aandelen is in korte tijd met maar liefst 70% gedaald. Topman Elon Musk roept personeel op tot rust en vraagt hen zich niet te laten beïnvloeden door de 'gekte op de aandelenmarkt'. Tesla bood diverse werknemers eerder beloningen aan in de vorm van Tesla-aandelen. De dalende waarde van Tesla-aandelen is daarmee rechtstreeks van invloed op werknemers.

Dit heeft Musk in een e-mail medegedeeld aan personeel van Tesla, meldt Reuters. Eerder deze week werd al bekend dat Tesla zijn fabriek in Shanghai in januari op een gereduceerd tempo wil laten produceren. Het bedrijf zou van 3 tot 19 januari willen produceren in de fabriek, waarna de productie van 20 tot 31 januari stil ligt. Tesla geeft geen reden voor de vertraagde productie. Chinese media melden echter dat diverse Chinese bedrijven hun productie verlagen in reactie op de snelle stijging van het aantal COVID-19 besmettingen in het land.

In de e-mail die Musk naar Tesla-personeel heeft gestuurd spreekt de topman onder meer zijn vertrouwen uit voor de toekomst. Zo stelt Musk dat Tesla op de lange termijn het meeste waardevolle bedrijf op aarde zou zijn. Ook roept hij werknemers op het aantal voertuigen dat Tesla aflevert tot het einde van het huidige kwartaal op te voeren. Tesla biedt momenteel in zowel de Verenigde Staten (VS) als China kortingen aan op voertuigen. Musk roept werknemers de komende dagen 'alles op alles' te zetten en indien mogelijk vrijwillig te helpen bij het afleveren van voertuigen.


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024