Jeroen Bordewijk - 29 december 2022

Wie wordt Cloud Security Innovator of the Year 2022?

Wie wordt Cloud Security Innovator of the Year 2022? image

De vreugde was groot, toen Trend Micro vorig jaar de Dutch IT Channel Award voor Cloud Security Innovator of the Year won. Dat kunnen deze Japanse 'veteranen in de industrie van cyber security' dit jaar weer doen, want ze zijn opnieuw genomineerd. Samen met Commvault, Palo Alto Networks, Crowdstrike en HPE-dochteronderneming Zerto. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de Dutch IT Channel Awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Commvault geeft met het onlangs gelanceerde (Metallic) ThreatWise naar eigen zeggen een geheel nieuwe invulling aan het begrip informatiebeveiliging. Het Amerikaanse softwarebedrijf bracht al eerder back-up- en recovery-oplossingen op de markt waarmee bedrijven in het geval van cyberaanvallen beschadigde of verloren data kunnen herstellen. Nieuw aan ThreatWise is dat het vroegtijdig en proactief cyberdreigingen ontdekt en neutraliseert, om de negatieve impact van aanvallen op data en bedrijfsprocessen écht te minimaliseren. Als enige in de markt gebruikt dit waarschuwingssysteem 'cyber deception': ThreatWise lokt nog niet gedetecteerde binnendringers uit om decoy-assets aan te vallen en zo hun aanwezigheid in een systeem te 'verraden'.

CrowdStrike, een technologiebedrijf uit Austin (Texas), is in Nederland actief sinds 2017 en staat ook nog 's 63 in de Fortune 100. Het vlaggenschip is het platform CrowdStrike Falcon, een geavanceerd cloud-native platform voor de bescherming van kritieke omgevingen van bedrijven, zoals endpoints en cloud workloads. Aangedreven door de CrowdStrike Security Cloud en 'AI van wereldklasse' gebruikt het platform realtime aanvalsindicatoren, informatie over bedreigingen, evoluerende tradecraft van tegenstanders en telemetrie uit de hele enterprise. Zo levert Falcon hypernauwkeurige detecties, geautomatiseerde bescherming en herstel, elite threat hunting en geprioriteerde observeerbaarheid van kwetsbaarheden.

Palo Alto Networks wil de 'toekomst van cloud' vormgeven met een technologie die de manier van werken van mensen en organisaties verandert. Het bedrijf uit Californië wil als een vertrouwde cyber securitypartner het moderne digitale leven in al z'n schoonheid beschermen. Dat doet het met Prisma Cloud, dat toepassingen beveiligt van code tot cloud, zodat beveiligings- en DevOps-teams effectief kunnen samenwerken om de ontwikkeling en implementatie van veilige cloud-native toepassingen te versnellen. Met Prisma Cloud worden (ook complexe) cloudomgevingen beveiligd door één platform. Nodig, want doordat bedrijven steeds meer cloud gebruiken, is de diversiteit aan architecturen en de distributie over verschillende cloudaanbieders sterk toegenomen.

Trend Micro erkent als geen ander dat cloud anno 2022 een onmisbaar onderdeel is in de IT-stack van vrijwel élke organisatie. De beveiliging van cloud computing moet daarom in een securitystrategie altijd centraal staan, vindt de Amerikaans-Japanse cybersecurityspeler, in Nederland gevestigd in het Jupiter-gebouw in Amsterdam. Trend Micro had met Cloud One het eerste volledig geïntegreerde security services platform voor cloud builders in de geschiedenis. Dit uniforme platform levert de breedste en diepste set security services die momenteel beschikbaar is. Onder andere het KNMI gebruikt Trend Micro Cloud One, onder meer op Schiphol, voor de beveiliging van meteorologische gegevens die cruciaal zijn voor het vliegverkeer.

Zerto levert als enige in de markt een platform voor cloud datamanagement en bescherming, dat back-up, disaster recovery en datamobiliteit combineert. Zerto is gebaseerd op continuous data protection (CDP) en laat gebruikers applicaties in openbare, hybride en multi-cloudomgevingen mobiliseren, beschermen en herstellen, zonder downtime of gegevensverlies. Belangrijk is vooral dat klanten profiteren van een uniforme gebruikservaring met ingebouwde orkestratie, automatisering en analytics. Niet voor niets doen wereldwijd bijna tienduizend organisaties een beroep op deze dochteronderneming van HPE, die Microsoft Azure, IBM Cloud, AWS, Google Cloud en Oracle Cloud ondersteunt, alsook de oplossingen van meer dan 350 MSP's.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!