Wouter Hoeffnagel - 23 december 2022

WatchGuard brengt Firebox NV5 en AP332CR op de markt

WatchGuard Technologies brengt twee nieuwe producten op de markt. Het gaat om de Firebox NV5 VPN gateway tabletop-appliance en de nieuwe wifi 6-accesspoint AP332CR voor veeleisende (buiten)omgevingen. De oplossingen integreren met het centrale beheer- en beveiligingsplatform WatchGuard Cloud. Dat vereenvoudigt de implementatie, configuratie en rapportage via WatchGuard's Unified Security Platform.
 
De Firebox NV5 is een oplossing voor gedistribueerd, beveiligd VPN-verkeer. De NV5 komt met een gecentraliseerde beveiligings- en logging-oplossing voor beheerders. De NV5 kan externe VPN-verbindingen naar een virtuele of fysieke Firebox van het bedrijf leggen.

Hetzelfde beschermingsniveau als op kantoor

Ook kan het met behulp van WatchGuard Branch Office VPN (BOVPN) verkeer terugleiden naar het beveiligingsapparaat van het bedrijf. Zo kan het hetzelfde beschermingsniveau bieden als een apparaat op het hoofdkantoor. Dankzij de SD-WAN-mogelijkheden is de NV5 onder meer geschikt voor implementatie in externe toepassingen zoals kiosken, digitale borden, geldautomaten en kantoorapparatuur.
 
Enkele kenmerken van de Firebox NV5 zijn:

  • Zero-touch-implementatie – WatchGuard Cloud biedt een zero-touch-implementatie- en configuratietool. IT-teams kunnen hiermee snel en op afstand de oplossing implementeren en configureren. Lokale medewerkers sluiten het apparaat aan op stroom en internet, en de NV5 downloadt automatisch de vooraf bepaalde configuratie van het bedrijfsnetwerk en past deze toe.
  • Flexibele netwerken met SD-WAN – Met behulp dynamische padselectie kiest de Firebox de meest geschikte verbinding op basis van realtime monitoring van jitter, pakketverlies en latentie. Zo vermindert de Firebox NV5 het gebruik van dure MPLS of mobiele data. Ook verbetert de veerkracht van het netwerk en blijft de beveiliging op peil.
  • Uniforme gebruikservaring – Veel klanten gebruiken applicaties op afstand of hebben kleine satellietkantoren die moeilijk en kostbaar te beveiligen en te beheren zijn. De NV5 maakt gebruik van hetzelfde platform als andere WatchGuard Firebox-, wifi-, authenticatie- en endpointoplossingen. Of het nu gaat om het plannen van firmware-upgrades of het bewaken van toegangspunten, IT- en securityspecialisten krijgen van een uniforme gebruikerservaring.

WatchGuard AP332CR

Wifi is essentieel voor klanten om verbonden te blijven voor werk of als service voor hun eigen klanten. De IP67-gecertificeerde AP332CR levert wifi 6-prestaties en WPA3-gecodeerde beveiliging over gedistribueerde netwerken. De unit is onder meer geschikt voor het bouwen van een schaalbaar netwerk in robuuste of buitenomgevingen.
 
Het dual-band accesspoint levert een brede dekking met een 2x2 radio en vier externe, omnidirectionele antennes die tot 1,2 Gbps op de 5 GHz-band bieden. De PoE+ poort ondersteunt datasnelheden tot 2,5 Gbps. De oplossing maakt in combinatie met WatchGuard Cloud een draadloos netwerk met wifi 6-prestaties en WPA3-codering mogelijk. De AP332CR is daardoor onder meer geschikt voor het bouwen van schaalbare netwerken voor schoolcampussen, openbare hotspots en kleinere productieomgevingen.

Wifi in WatchGuard Cloud

Een standaardlicentie voor wifi in WatchGuard Cloud biedt basisfuncties voor cloudbeheer, waaronder 24-uursrapportage, uitgebreide 24/7-ondersteuning, diagnostiek en voorraadbeheer. WatchGuard Unified Security Platform Management-licenties voor wifi in WatchGuard Cloud bieden alles wat inbegrepen is in de standaardlicentie, plus onder meer 30 dagen rapportage, VPN-configuratie en geavanceerde PSA-integratie.

De voordelen van het beheer van de AP332CR met WatchGuard Cloud:

  • VPN-connectiviteit met Fireboxes beheerd in WatchGuard Cloud.
  • Multi-tier en multi-tenant-mogelijkheden via een gecentraliseerd WatchGuard Cloud-beheerplatform met vernieuwde activering en intelligent voorraadbeheer.
  • Captive Portal-creatie met corporate branding, zoals bedrijfslogo's, achtergrond en miniatuurafbeeldingen.
  • Enterprise-authenticatie via beheerde WatchGuard Authentication-domeinen.
  • Gecentraliseerd beheer van WatchGuard's productportfolio, waaronder AuthPoint, Firebox en endpointoplossingen.
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024