Cleondris heeft toolbox voor NetApp gebruikers

22-12-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Cleondris heeft toolbox voor NetApp gebruikers

Cleondris is sinds 2010 een Zwitserse leverancier (uit Zurich) van NetApp add-on software en is opgericht door Christian Plattner, de huidige CEO. De bakermat ligt bij het op maat ontwikkelen van hulpmiddelen om gebruikers van NetApp te ondersteunen.

Alles begon rond 1996, toen het fenomeen virus nog onbekend was. Christian zag toen al dat dit probleem steeds groter zou worden en is bedrijven gaan helpen om, bij het ontbreken van een NetApp-oplossing, beveiligingsmaatregelen te nemen.

Inmiddels omvat het portfolio drie kernproducten: de SnapGuard Ransomware-oplossing, de nog immer succesvolle Data Manager backup-restore oplossing en Cleondris HCC DR for NetApp SolidFire. De laatste is een product dat zelfs nu SolidFire niet meer geleverd wordt, nog steeds in de NetApp-catalogus te vinden is.

Alle code van deze toepassingen is zeer efficiënt geschreven en past in een compact blok van 15 Mbyte dat de gebruikers installeren. Afhankelijk van de licentiesleutel(s) worden vervolgens functies vrijgezet. Christian: ”Onze software wordt gebruikt in 's werelds grootste NetApp installaties. Wij bieden backup & restore, indexering, CIFS firewall en ransomware bescherming voor elk soort NetApp-setup. On HCI Control Centre zet VMWare workloads over naar ander clusters, eveneens een veel gevraagde functie. Om aan de toenemende vraag van onze klanten naar FSx voor NetApp ONTAP te voldoen, zal de software in de toekomst via de Amazon Web Store kunnen worden gedownload."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters