Siemens versnelt fabrieksinnovatie met Red Hat OpenShift

Siemens versnelt fabrieksinnovatie met Red Hat OpenShift

20-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Siemens versnelt fabrieksinnovatie met Red Hat OpenShift

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, kondigt aan dat Siemens Red Hat OpenShift gebruikt in zijn Amberg productielocatie. Het bedrijf gebruikt dit toonaangevende Kubernetes-platform om de beschikbaarheid, prestaties en beveiliging van zijn bedrijfskritische applicaties te optimaliseren.

De Amberg productie- en ontwikkelingslocatie is onderdeel van de digital industries-divisie van Siemens en loopt voorop met Industry 4.0-applicaties. Zo wordt hier onder meer SIMATIC, het industriële automatiseringsportfolio van Siemens, geproduceerd. Gegevens worden verwerkt aan de edge van het fabrieksnetwerk om de gemiddelde responstijd te verlagen.

Modernisatie IT en samenwerking

Siemens Amberg wilde zijn bestaande monolithische IT-infrastructuur moderniseren en wilde daarnaast de samenwerking tussen teams in informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) verbeteren. Een vernieuwing met als doel de productieflexibiliteit en -efficiëntie te verbeteren, innovatiecycli te verkorten en de beschikbaarheid te maximaliseren. Siemens koos voor een cloud-native modulaire microservices-architectuur op basis van Red Hat OpenShift.

Siemens verzamelt data in de fabriek, analyseert die in de cloud met kunstmatige intelligentie en past de inzichten vervolgens toe om bedrijfsvoering te verbeteren. Machine learning wordt onder andere gebruikt voor voorspellend onderhoud en kwaliteitsborging. Het bedrijf vervangt hiermee apparatuur voordat het stuk gaat en analyseert röntgenfoto’s van verborgen soldeerverbindingen om afwijkingen te detecteren. Hiermee bespaart Siemens de kosten die gepaard gaan met downtime. Verder zorgen de geïntegreerde GitOps-mogelijkheden in OpenShift voor frequente updates en implementatie van deze applicaties op de fabrieksvloer. De nauwkeurigheid hiervan wordt continu verbeterd door middel van AI.

5G en data-analyse

Siemens bouwt ook private 5G-infrastructuren in zijn fabrieken, waaronder Amberg, om de flexibele analyse van grotere datavolumes mogelijk te maken. Siemens beschikt over de mogelijkheid om een software-defined private 5G-oplossing in Red Hat OpenShift te implementeren als uitbreiding op zijn containerplatform.

Red Hat OpenShift biedt Siemens een consistent open hybride cloudplatform, waarmee het de security van applicaties beheert, schaalt en verbetert, van de core tot de edge. Siemens heeft verder de vrijheid om de oplossing op de fabrieksvloer maar ook als managed service in verschillende publieke clouds gebruiken.

Tijdens het implementatieproces werkte Siemens samen met Red Hat Consulting en doorliepen de teams de benodigde Red Hat Training-cursussen. Dit heeft de vaardigheden voor agile werken binnen team versterkt en ze halen hierdoor sneller waarde uit de nieuwe technologie.

Snellere patches en updates

Developers spenderen minder tijd aan routinematige taken door het gebruik van Red Hat OpenShift self-service en automatisering, aangevuld met GitOps. Ook worden iteratieve veranderingen sneller doorgevoerd zonder dat ze de bedrijfsvoering onderbreken. Patches en updates voor applicaties worden nu bijvoorbeeld dagelijks uitgevoerd. Voorheen werden systeemupgrades twee keer per jaar gedaan en een jaar van tevoren ingepland om de verstoring van de productie zoveel mogelijk te beperken. Door sneller systeemupdates door te voeren is Siemens nu beter beschermd tegen security-kwetsbaarheden en -bedreigingen, zonder dat dit te koste gaat van de productie. Red Hat levert continu patches en bugfixes voor de container-applicatiestack.

Terug naar nieuws overzicht