VMware introduceert vSphere+ Standard editie

16-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

VMware introduceert vSphere+ Standard editie

VMware lanceert vSphere+ Standard, een nieuwe cloud-verbonden editie in de vSphere-productfamilie,. Net als vSphere+ is de vSphere+ Standard-editie ook beschikbaar als abonnement met een per core-statistiek, en vereist geen licentiebeheer via sleutels. Dit meldt VMware in een blog.

Het vSphere+ Standard-abonnement omvat zowel vSphere Standard als vCenter Standard, en klanten kunnen zoveel instances van vCenter implementeren als ze nodig hebben.

VMware belicht een twee grote voordelen van vSphere+ Standard:

Verhoog de productiviteit met beheerservices: maak gebruik van de Cloud Console en beheer en bewaak centraal de wereldwijde inventaris, clustercapaciteit, waarschuwingsstatus, beveiligingspostuur en voorziening van VM's voor elk vSphere-cluster. Vereenvoudig het levenscyclusbeheer van vCenter-instanties met één klik. Verminder onderhoudsvensters van updates, waardoor nieuwe functies sneller kunnen worden geïmplementeerd. Krijg automatische detectie en herstel van configuraties in het hele vSphere-domein.

Transformeer on-premises infrastructuur met cloudintegratie : realiseer de voordelen van de cloud en verbeter tegelijkertijd bestaande on-premises vSphere-implementaties met vSphere+ Standard, zonder onderbrekingen of aanpassingen aan hosts en workloads. Activeer add-on cloudservices die noodherstel versnellen, bescherming tegen ransomware bieden en capaciteitsoptimalisatie en -planning vereenvoudigen, en er zijn er nog meer in ontwikkeling. Profiteer van de flexibiliteit van op OpEx gebaseerd verbruik terwijl u de ROI van bestaande investeringen verbetert. vSphere+ Standard maakt uniforme zichtbaarheid en beheer mogelijk in on-premises omgevingen.

Abonnementsupgradeprogramma maakt een soepele overgang mogelijk

VMware introduceerde in juli 2022 een Subscription Upgrade Program (SUP) om klanten te helpen eenvoudig over te stappen van bestaande eeuwigdurende licenties naar abonnementen. Bij het overstappen van eeuwigdurende licenties naar abonnementen, gaat de statistiek van het abonnement van een klant over van per-CPU naar per-core. Bij de initiële upgrade ruilt een klant zijn eeuwigdurende licentie per CPU in voor recht op maximaal 32 cores, op basis van zijn serverconfiguratie, maar betaalt slechts voor 16 cores. Op het moment van verlenging betaalt de klant dan voor het totale aantal kernen waarop hij recht heeft.

Met de introductie van vSphere+ Standard breidt VMware SUP uit naar deze nieuwe editie, zodat klanten eenvoudig kunnen overstappen van vSphere Standard-licenties naar een vSphere+ Standard-abonnement.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht