IBM neemt Octo over

09-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IBM neemt Octo over

IBM heeft een overeenkomst aangekondigd voor de overname van Octo, een in de VS gevestigde dienstverlener op het gebied van IT-modernisering en digitale transformatie die uitsluitend de Amerikaanse federale overheid bedient, waaronder defensie, gezondheid , en civiele instanties. IBM's overname van Octo vestigt een van de grootste digitale transformatiepartners van de federale overheid. Na afronding van de overname zullen de ongeveer 1.500 medewerkers van Octo toetreden tot de Amerikaanse publieke en federale marktorganisatie van IBM Consulting.

Octo wordt de achtste overname van IBM in 2022. Sinds Arvind Krishna in april 2020 CEO van IBM werd, heeft IBM meer dan 25 bedrijven overgenomen, waarmee het zijn mogelijkheden voor hybride cloud en kunstmatige intelligentie (AI) versterkt. Het nieuws van vandaag bouwt voort op eerdere overnames van IBM Consulting, waaronder Dialexa, Neudesic en Taos.

Federale overheidsinstanties staan voor grote uitdagingen, waaronder een tekort aan technologische vaardigheden, de wederopbouw van Amerikaanse binnenlandse toeleveringsketens en een grotere vraag naar burgerdiensten. Om deze complexe uitdagingen het hoofd te bieden, hebben bureaus een branchepartner nodig die hen helpt bij het navigeren op een schaalbare weg naar IT-modernisering met de kracht om opkomende technologieën en toepassingen te benutten, kosten en operationele efficiëntie te optimaliseren en de beveiliging te verbeteren. De convergentie van nieuwe hybride cloud- en AI-technologieën stelt de overheid in staat om snelle verbeteringen door te voeren en zich aan te passen aan ongekende uitdagingen.

De overname van het in Reston, Va. gevestigde Octo vormt een aanvulling op de bestaande sterke punten van IBM op het gebied van IT-modernisering en digitale transformatie, waardoor het vermogen om federale agentschappen te ondersteunen met een flexibele, moderne benadering van digitale transformatie wordt vergroot en de openbare en federale marktorganisatie van IBM Consulting groeit tot 4.200 zeer - vakbekwame medewerkers. Met een bewezen staat van dienst in het mogelijk maken van snelle IT-modernisering en naadloze burgerbetrokkenheid, brengt Octo ook diepgaande federale missie-ervaring met zich mee, evenals certificeringen in de technologieën die het meest worden gebruikt door de federale overheid.

"Overheden hebben wendbaarheid en veerkracht nodig om direct en in realtime te kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van burgers", zegt John Granger , Senior Vice President van IBM Consulting. "De combinatie van Octo's hooggekwalificeerde en gerespecteerde team met IBM's adviesexpertise, technische capaciteiten en strategisch partnerecosysteem zal federale klanten in staat stellen sneller te transformeren en burgers beter van dienst te zijn."

Voortbouwend op een gedeelde inzet voor co-creatie, breidt oLabs, Octo's 14.000 vierkante meter grote innovatiecentrum met in-house computercapaciteit, IBM's vermogen uit om samen te werken met federale agentschappen om snel prototypen van opkomende technologische oplossingen te maken - waardoor een grotere impact voor federale agentschappen en de mensen mogelijk wordt ze serveren.

"Octo is opgericht vanuit de overtuiging dat digitale transformatie op grote schaal kan worden geleverd om de aanpak van de federale overheid voor de meest dringende uitdagingen van vandaag te moderniseren - van openbare gezondheidszorg tot nationale veiligheid, tot defensie en inlichtingen", aldus Mehul Sanghani , Chief Executive Officer van Octo. "Vandaag zijn we verheugd om onze krachten te bundelen met IBM om deze digitale transformatiemogelijkheden met een groter bereik en grotere schaal te blijven leveren."

IBM's overname van Octo van Arlington Capital Partners zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond en is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen. Financiële details van de deal werden niet bekendgemaakt.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie