Duurzaamheid overbrengen in de werkomgeving

09-12-2022
Deel dit artikel:

Duurzaamheid overbrengen in de werkomgeving

Advertorial

Duurzaam leven is voor iedereen belangrijk. Niet alleen in je privé-omgeving maar ook op je werk is het belangrijk om je bezig te houden met duurzaamheid. Sommige bedrijven hebben een hele afdeling gewijd aan het verbeteren van de duurzame blik vanuit het bedrijf. En daarom kan jouw bedrijf niet achterblijven, lees hier meer over hoe je hiermee aan de slag kunt.

Op kantoor

De kleine stappen beginnen bij jezelf, denk daarom eens na over de gewoontes die je dagelijks op kantoor uitvoert. Scheiden jullie het afval? Gebruiken jullie veel papier? Kies dan eens voor duurzaam papier en probeer zoveel mogelijk te beperken. Je kunt namelijk ook prima een contract digitaal laten ondertekenen. Maar ook zitten kun je duurzaam aanpakken; kies daarom voor een ergonomisch verantwoorde bureaustoel. Probeer ook rekening te houden met de hoeveelheid lichten die je aan laat staan, dit gebeurt vaak niet op kantoren.

Medewerkers

Ook je medewerkers zijn belangrijk om mee te nemen in een duurzaamheidsplan. Probeer eens na te denken over hoe jouw bedrijf op een duurzame manier kan omgaan met haar werknemers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische fiets dames of heren te kopen in plaats van het vergoeden van de reiskosten. Op de langere termijn zul je namelijk goedkoper uit zijn en het is ook beter voor het milieu. Zorg er ook voor dat je medewerkers een gezonde lunch kunnen eten van lokale, biologische oorsprong. Vermijd vette happen die uit de diepvries komen. Wedden dat iedereen hier productiever van wordt?

Klanten

Als bedrijf kun je ook een duurzame boodschap overbrengen op jouw (potentiële) klanten. Hier kun je veel harten mee winnen, maar het kan ook erg nuttig zijn voor het milieu en voor de klant zelf. Tegenwoordig geven veel webshops hun klant de optie om een extra bedrag toe te voegen om hun CO2 voetafdruk te verlagen. Kies voor een duurzame manier van verzenden en geef mensen de keuze om iets digitaal te laten sturen in plaats van op papier.

Online

Jouw website en social media kanalen hebben veel impact op de manier waarop klanten het bedrijf zien. Ziet men dat je veel bezig bent met duurzaamheid? Grote kans dat ze liever iets bij jou kopen dan bij de concurrent dat nog achterloopt. Iedereen wil zijn steentje bijdragen, maar velen willen ook gewoon een goed gevoel ontvangen na hun aankoop. Maak hier daarom gebruik van en vermeld op je website en socials waarom jij je bezig houdt met duurzaam werken en hoe je dit precies doet.

Conclusie

Fiets elektrisch naar je werk, combineer dit met een verse, gezonde lunch en je zult productiever zijn. Daarnaast is het milieu je ook nog eens dankbaar. Duurzaamheid kun je prima overbrengen op anderen, geef ze gewoon een mooi aanbod waar ze gebruik van mogen maken. Dit geldt voor zowel je klanten als je eigen medewerkers. Duurzaam werken is goed voor jezelf, je klanten, medewerkers en voor de aarde. Groen past binnen elke branding en kan dus worden toegepast in elk soort bedrijf.

Door: Lequal

Terug naar nieuws overzicht