Witold Kepinski - 03 december 2022

Snowflake boekt meer omzet maar ook iets meer verlies

Snowflake boekt meer omzet maar ook iets meer verlies image

Data cloud aanbieder Snowflake maakt zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal van boekjaar 2023 bekend. De totale omzet van bedraagt 557 miljoen dollar, een stijging van bijna 67 procent ten opzichte van de 334,4 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van 200,9 miljoen dollar vergeleken met een verlies van 154,9 miljoen dollar van een jaar geleden.

De productomzet bedraagt 522,8 miljoen dollar, een groei van 67 procent jaar-op-jaar. Het bedrijf heeft nu in totaal 7.292 klanten en 287 klanten met een productomzet over 12 maanden van meer dan 1 miljoen dollar.

“Tijdens het derde kwartaal groeide de productomzet met 67 procent op jaarbasis tot 523 miljoen dollar. Onze niet-GAAP-productbrutomarge bedroeg 75 procent, en we blijven sterke schaalgroei realiseren, in combinatie met een sterke eenheidseconomie, bedrijfswinst en vrije kasstroom”, aldus Frank Slootman (foto), voorzitter en CEO van Snowflake. "Snowflake's Data Cloud maximaliseert de kracht en belofte van datawetenschap en kunstmatige intelligentie, een hoge prioriteit in de moderne onderneming."

Lees ook het interview met Snowflake mede-oprichter Benoit Dageville: Snowflake maakt data driven organisatie mogelijk.