Gerucht: Twitter stelt terugkeer Blue-abonnement uit wegens commissie Apple

30-11-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gerucht: Twitter stelt terugkeer Blue-abonnement uit wegens commissie Apple

Twitter stelt de terugkeer van het Blue-abonnement met blauwe vinkjes mogelijk uit. De uitstel houdt naar verluid verband met de commissie van dertig procent die Apple rekent over aankopen in de App Store.

Zowel Platformer als The Verge melden op basis van bronnen dat Twitter de terugkeer van Twitter Blue uitstelt. Topman Elon Musk uitte onlangs al kritiek op de commissie die Apple rekent. Hij sprak van een 'verborgen belasting van dertig procent'. Ook wees Musk erop dat Apple grotendeels is gestopt met adverteren op Twitter. Apple zou ook hebben gedreigd Twitter uit de App Store te verwijderen. Of de uitstel van het Twitter Blue-abonnement verband houdt met de frustratie van Musk richting Apple is onduidelijk.

Musk kondigde twee weken geleden aan dat het Blue-abonnement vanaf dinsdag weer beschikbaar zou zijn. Het abonnement geeft gebruikers een blauw vinkje naast hun naam. Twitter neemt maatregelen om misbruik van het account te voorkomen. Zo konden abonnees eerder nog hun gebruikersnaam wijzigen, waarbij het blauwe vinkje behouden bleef. Dit is nu niet langer het geval; wie zijn gebruikersnaam wijzigt verliest hiermee zijn blauwe vinkje.

Terug naar nieuws overzicht