Twee mannen opgepakt wegens bankhelpdeskfraude

30-11-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Twee mannen opgepakt wegens bankhelpdeskfraude

Twee twintigjarige mannen uit Assen en Hoogezand zijn opgepakt op verdenking van bankhelpdeskfraude. Het tweetal zou tienduizenden euro's hebben buitgemaakt met hun praktijken.

Bankhelpdeskfraude is een vorm van fraude waarbij aanvallers zich voordoen als een bankmedewerker met als doel slachtoffers geld afhandig te maken. Onder meer door hen informatie te laten overhandigen, of door slachtoffers te overtuigen software op hun computer te installeren waarmee zij kunnen meekijken of handelingen kunnen uitvoeren. Denk echter ook aan een fysiek bezoek van een oplichter, die bijvoorbeeld stelt met spoed de pinpas en pincode van het slachtoffer te komen ophalen.

De twee verdachten zijn opgepakt als onderdeel van een onderzoek door het cybercrimeteam van de politie naar bankhelpdeskfraude. Beide worden verdacht van computervredebreuk, oplichting, witwassen en het voorhanden hebben van niet-openbare persoonsgegevens. Twee slachtoffers deden aangifte tegen de mannen van de diefstal van in totaal tienduizenden euro's.

Terug naar nieuws overzicht
Security