AWS Digital Sovereignty Pledge biedt soevereine cloud functies

29-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AWS Digital Sovereignty Pledge biedt soevereine cloud functies

Amazon Web Services (AWS) lanceert de AWS Digital Sovereignty Pledge. Dit doet AWS als belofte om alle AWS-klanten de meest geavanceerde set soevereine controles en functies te bieden die beschikbaar zijn in de cloud.

Amazon Web Services (AWS) is altijd van mening geweest dat klanten controle over hun gegevens moeten hebben om het volledige potentieel van de cloud te benutten. Klanten deze soevereiniteit geven is al vanaf het begin een prioriteit voor AWS.

AWS meldt: "Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om controle te hebben over digitale activa of digitale soevereiniteit. Terwijl we hebben geïnnoveerd en uitgebreid om de meest capabele, schaalbare en betrouwbare cloud ter wereld aan te bieden, zijn we doorgegaan met het stellen van prioriteiten om ervoor te zorgen dat klanten overal waar ze actief zijn de touwtjes in handen hebben en kunnen voldoen aan de wettelijke vereisten."

Hoe dit eruitziet, verschilt sterk per sector en land aldus AWS: "Op veel plekken in de wereld, zoals in Europa, ontwikkelt het beleid voor digitale soevereiniteit zich snel. Klanten worden geconfronteerd met ongelooflijk veel complexiteit en in de afgelopen achttien maanden hebben velen ons laten weten dat ze bezorgd zijn dat ze zullen moeten kiezen tussen de volledige kracht van AWS en een soevereine cloudoplossing met beperkte functies die hun vermogen om te innoveren, te transformeren en te groeien zou kunnen belemmeren. Daarom lanceert AWS de AWS Digital Sovereignty Pledge."

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud