FinTech-startup FINOM breidt uit naar Nederland

29-11-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

FinTech-startup FINOM breidt uit naar Nederland

FINOM, een FinTech-startup dat een alles-in-één financieel online platform levert, breidt uit naar Nederland. FINOM is opgericht in 2019 en kent als missie om financiële operaties voor ondernemers, zelfstandigen en het MKB vereenvoudigen door financieel beheer en e-facturatie diensten en betalingsopties zoals SEPA en SWIFT, op één dashboard aan te bieden.

Met het hoofdkantoor in Amsterdam is FINOM vanaf dag één aanwezig in Nederland. In haar zoektocht naar de juiste lokale bankpartner om mee samen te werken besloot het bedrijf echter om de langere route te nemen en eerst te lanceren op andere Europese markten. De Nederlandsche Bank (DNB) verleende in november 2021 een vergunning voor het verwerven van elektronisch geld. Om op de Nederlandse markt te lanceren activeert FINOM haar E-money-licentie in Nederland om zich te richten op het leveren van de beste onboarding en klantenservice.

Nederland als thuisbasis

Sergey Petrov, mede-oprichter en CEO van FINOM payments: "In Europa, waar MKB’s en freelancers hoge belastingen betalen en te maken hebben met de ongemakken van papierwerk en huidige bureaucratische processen bij bedrijfsadministratie, is er een sterke vraag naar een geïntegreerde oplossing voor een gestroomlijnd  financieel beheer.  Met een recessie op de loer, is het verstandig om niks aan toeval over te laten. Vandaag betreden we de dan ook de Nederlandse markt, onze thuisbasis. Vanuit Nederland kunnen we met onze eigen infrastructuur nu vrij uitbreiden naar alle EU-markten. We zijn verheugd dat we onze online financiële dienst kunnen aanbieden aan het MKB en professionals in Nederland. We bouwen niet alleen aan een pan-Europees bedrijf, maar aan een bedrijf dat andere bedrijven helpt zich te ontwikkelen. En we zijn er trots op dat we dat vanuit ons geboorteland Nederland kunnen doen."

FINOM's geautomatiseerde financiële platform combineert diverse financiële diensten, waaronder waaronder bedrijfs- en onkostenbeheer. Onder meer functionaliteiten omtrent e-facturering, SEPA-betalingen (inclusief SEPA-instant betalingen) en digitale portemonnees zijn beschikbaar. Ook werkt FINOM samen met VISA en Klarna om respectievelijk de virtuele en fysieke VISA-betaalpassen te leveren en multi bankieren te faciliteren.

Na te zijn begonnen met grotere landen zoals Frankrijk en Duitsland, wil FINOM zijn productaanbod tegen eind 2022 uitbreiden naar Italië. Tegen eind 2023 wil FINOM in Polen, Spanje, Oostenrijk, Portugal en België lanceren.

Terug naar nieuws overzicht